12.07.2010. / 12:17

Autor: Nacionalova redakcija

Mišetić u sukobu interesa: Šef Croatia Airlinesa sjedi u nadzornom odboru konkurencije

Mišetićevo članstvo u NO Lufthansa CityLinea, kao i leasing zrakoplova od Lufthanse, jasno pokazuje zašto je CA odustala od isplativih tržišta poput Rusije, Skandinavije i Velike Britanije i zašto hrvatski putnici gdje god da polete moraju ići preko Frankfurta ili Münchena

Ivan MišetićIvan MišetićNakon što su predstavnici Uprave Croatia Airlinesa i Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova postigli dogovor oko svih spornih pitanja vezanih uz kolektivni ugovor, te je u subotu prekinut štrajk stjuardesa domaćeg avio prijevoznika, doznaje se kako je predsjednik Uprave CA Ivan Mišetić u mogućem sukobu interesa.

Naime, piloti Croatia Airlinesa upozoravaju kako Mišetić sjedi u nadzornom odboru kompanije Lufthansa CityLine. Ispada da šef nacionalnog zračnog prijevoznika sjedi u nadzornom odboru konkurenta, a koji sam i sa sestrinskim kompanijama - Lufthansa, Germanwings - uzima tržište Croatia Airlinesa koje mu se velikodušno ustupa.

Business.hr doznaje, da je Mišetić nagrađen mjestom u nadzornom odboru Lufthansa CityLinea zbog dobro obavljenog posla oko leasinga zrakoplova. Croatia Airlines je uzela na leasing šest zrakoplova Dash od tvrtke Goal Verwaltungsgesellsachft, koja je u vlasništvu Lufthanse.

Znaimljivo kako je CA isporuku prvih četiri Dasheva dogovorila 2007. godine, još dvaju 2008., a Mišetić u nadzornom odboru Lufthansa CityLinea sjedi od 2009.

Lufthansa CityLine, u sto postotnom vlasništvu njemačkog nacionalnog prijevoznika Lufthanse, je najveći regionalni prijevoznik u Europi, a bazu ima u Bonnu.

Business.hr piše kako Mišetićevo članstvo u NO Lufthansa CityLinea, kao i leasing zrakoplova od Lufthanse, jasno pokazuje zašto je CA odustala od isplativih tržišta poput Rusije, Skandinavije i Velike Britanije i zašto hrvatski putnici gdje god da polete moraju ići preko Frankfurta ili Münchena.

Vezane vijesti

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 12.07.10. 15:03

Sindrom manipuliranja bez pogovora sa slobodama i pravima uposlenih,je preslika jugoslavenskog totalitarizma kad si mogao samo slušati nadređene(partijce).Eto zašto nam je demokracija potrebna.Još se i teze zamjenjuju.Zaista NITKO nije rekao da odnos uprave nije korektan prema uposlenicima koji su bili prinuđeni na štrajk.Uprava i ostali samo grme o ugroženosti turizma.Što kretensko monopolistička klika zlorabi svoje pozicije obezvređujući radnička prava,nikoga briga.Ni slovca.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika