14.07.2010. / 09:47

Autor: Nacionalova redakcija

Vječna Šima Krasić: Državna revizorica ne želi u mirovinu i radila bi do 79. godine

Odluka bi se tako mogla gotovo poklopiti sa šesnaestom obljetnicom rada državne revizije koju je ustrojila Šima Krasić i koja je počela s radom u 1. studenoga 1994. godine. Tako dugo na nekoj se funkciji u Hrvatskoj održao još jedino Anton Kovačev, koji od 1993. godine vodi Hrvatsku banku za obnovu i razvoj

Državna revizorica Šima KrasićDržavna revizorica Šima KrasićIako se nagađalo kako će HDZ naći zamjenu za državnu revizoricu Šimu Krasić kojoj je istekao osmogodišnji manadat, čini se kako tome baš neće biti tako. Naime, Krasić je izrazila želju da Državnom revizijom upravlja do trenutka ulaska Hrvatske u EU, piše Novi list, a svojim je zahtjevom stavila vladajuću stranku u nezavidan položaj.

U HDZ-u ne znaju što bi točno učinili jer na njezin rad nemaju primjedbi, ali iz vodstva te stranke kažu kako Šima Krasić ima 71 godinu, te stoga možda nije najbolje rješenje.

Osim toga mandat glavnog državnog revizora traje osam godina, a Hrvatska će u EU ući najkasnije za tri godine. U HDZ-u zato nisu načisto treba li izabrati nekoga tko u startu nema namjeru odraditi puni mandat. I dok važu što će sa Šimom Krasić, u HDZ-u su i u potrazi za drugim mogućim kandidatima. Kao najveći konkurent dugovječnoj šefici Revizije trenutačno se nameće Ivan Klešić ovlašteni državni revizor u karlovačkom Područnom uredu Državne revizije.

HDZ-ov koalicijski partner, HSS, jučer je, pak, saborskom odbor za imenovanje poslao prijedlog da se Šimi Krasić produlji mandat. U HDZ-u i dalje ističu kako je moguće da odluku o glavnom državnom revizoru ne donesu ovog tjedna, do ljetnog raspusta Sabora, i da sve ostave za jesen.

Odluka bi se tako mogla gotovo poklopiti sa šesnaestom obljetnicom rada državne revizije koju je ustrojila Šima Krasić i koja je počela s radom u 1. studenoga 1994. godine. Tako dugo na nekoj se funkciji u Hrvatskoj održao još jedino Anton Kovačev, koji od 1993. godine vodi Hrvatsku banku za obnovu i razvoj i Nadan Vidošević koji je već 15 godina šef Hrvatske gospodarske komore.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 14.07.10. 10:38

Može li mi netko pametan objasniti koji su rezultati rada i ove gospođe i te njene "Državne revizije" osim kaj troši puuuuno novaca iz proračuna za svoj "rad"?!
Ja znam za jedan, a to je gotovo pa legalizacija pljačke jer kao "Državna revizija je sve istražila i - "ujeo vuk magare"".
I to paše svima koji su i koji su bili na vlasti, a ponajviše lopovima, a to su gotovo pa svi (čast nepoznatim mi izuzecima!).
Nije mi jasno kak se neko od 71 godine može grepsti za posel koji bu "delal" do 80 godina?
Taj ili niš ne dela, pa tak može i do 120 godina (više nego Tito) ili je ovde netko blesav!
Mislim da niko nije blesav - jednostavno svim lopovima to tak paše!
Bože pomozi!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika