14.07.2010. / 11:20

Autor: Nacionalova redakcija

Todorić širi svoje srpsko carstvo: Agrokor kupuje mljekaru Imlek

Ivica Todorić je nedavno objavio kako je Agrokor u srpske kompanije u kojima drži većinski paket uložio 450 milijuna eura. Tvrtke koje u Srbiji drži Todorić ostvaruju promet od 600 milijuna eura, od čega je 40 milijuna izvoza. Agrokor u Srbiji zapošljava oko 7 tisuća radnika

Ivica TodorićIvica TodorićIvica Todorić je nedavno 'šokirao' hrvatsku javnost izjavom kako "u Srbiji ima mnogo više prilika za ulaganje nego što je to slučaj u Hrvatskoj", a kako prema najnovijim vijestima iz susjedstva čini se da ne odustaje od ulaganja u tu državu.

Naime, prema pisanju beogradskog Pressa investicijski fond Salford najavio je skoru prodaju četiri velike srpske kompanije, a Todorićev Agrokor spominje se kao kupac jedne od njih.

Salford prodaje kompanije Bambi Banat, Knjaz Miloš, te mljekare Subotica i Imlek. Upravo za ovu posljednju navodno je zainteresiran i sam Todorić.

"Sazrjela je situacija za prodaju ovih tvrtki. Ima dosta zainteresiranih kompanija, vidjet ćemo tko će biti novi vlasnici", kazao je Direktor korporativnih poslova Salforda Rade Pribićević, ali nije želio otkriti imena kupaca.

Međutim, Press piše kako je Agrokor već započeo pregovore o preuzimanju mljekare Imlek te je je stupio u kontakt s menadžmentom srpske kompanije.

Ivica Todorić je nedavno objavio kako je Agrokor u srpske kompanije u kojima drži većinski paket uložio 450 milijuna eura. Tvrtke koje u Srbiji drži Todorić ostvaruju promet od 600 milijuna eura, od čega je 40 milijuna izvoza. Agrokor u Srbiji zapošljava oko 7 tisuća radnika.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 14.07.10. 18:20

KODA NAROD NEZNA DA TODORICA FINANCIRA -MAFIJA IZ HRVATSKE I SRBIJE--Jednog dana ce i tebe ustaniti u Remetinac.........


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika