14.07.2010. / 13:01

Autor: Nacionalova redakcija , Totalsport

Kladioničarski skandal sve većih dimenzija: Istraga proširena na 270 utakmica

Pod povećalom istražnih organa su 74 utakmice u Turskoj, 53 u Njemačkoj, 35 u Švicarskoj, a te nekoliko utakmica u Hrvatskoj, Belgiji, Mađarskoj, Austriji i Sloveniji

Miljenko Mumlek jedan je od osumnjičenih u hrvatskoj akciji 'Offside'Miljenko Mumlek jedan je od osumnjičenih u hrvatskoj akciji 'Offside'Njemačko će državno odvjetništvo preko svog Bohumskog ureda pokrenuti postupak protiv više od 250 osoba osumnjičenih za manipuliranje ishodima nogometnih utakmica.

Riječ je o rezultatima istražnog procesa pokrenutog u Bochumu još u studenom prošle godine.

U najnovijoj objavi Ured državnog odvjetnika najavio je sudski proces otkrivši da ima osnovane sumnje kako je više od 270 utakmica u Njemačkoj i inozemstvu tijekom nekoliko posljednjih godina bilo namješteno u svrhu stjecanja materijalne dobiti putem sportskog klađenja.

U priopćenju se također navodi da Državno odvjetništvo u posjedu ima golem broj materijalnih dokaza, od pisanih i elektroničnih dokumenata, kao i priznanja osumnjičenika i svjedoka koji su sudjelovali nezakonitim manipulacijama.

Istražni organi u Bochumu sumnjaju kako je 1.5 milijuna eura iskorišteno za podmićivanje sudaca, igrača i drugih osoba, a da je profit iznosio oko 7.5 milijuna eura.

Pod povećalom istražnih organa su 74 utakmice u Turskoj, 53 u Njemačkoj, 35 u Švicarskoj, a te nekoliko utakmica u Hrvatskoj, Belgiji, Mađarskoj, Austriji i Sloveniji.

Za sada je najviše privedenih u Turskoj, 70 osumnjičenih, u hrvatskim zatvorima su 22 osobe, a osam u Njemačkoj.

Vezane vijesti

Criscitu pretražena soba u trening-kampu, Mauri uhićen

Criscitu pretražena soba u trening-kampu, Mauri uhićen

Nova uhićenja u Italiji u slučaju "Calcioscommesse" (Nogometno klađenje). La Gazzetta dello Sport piše kako je uhićeno 19 osoba među kojima je i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika