15.07.2010. / 14:52

Autor: Nacionalova redakcija

Mandžukić napušta Maksimir: Dinamov napadač odlazi u Wolfsburg za 9 milijuna eura

Za maksimirski klub u 80-tak utakmica postigao je 42 pogotka, dok je na nacionalnu vrstu nastupio 11 puta, upisavši se jednom i u strijelce. S Dinamom je osvojio tri naslova prvaka, a u sezoni 2008-/2009. sa 16 golova bio je i najbolji strijelac HNL-a

Mario MandžukićMario MandžukićIgrač Dinama Mario Mandžukić dogovorio je odlazak u njemački Wolfsburg - Modrima će pripasti odšteta od devet milijuna eura, a Mandžukić će godišnje zarađivati milijun i pol eura. Mandžukić se nakon jutarnjeg treninga u 9.30 pozdravio sa suigračima i objavio da odlazi u Wolfsburg na liječnički pregled i potpis ugovora.

Cijeli transfer je praktički bio dogovoren nakon utakmice protiv Kopra, a sada se rješavaju formalnosti. Čelnici Wolfsburga gledali su Mandžukića na Maksimiru protiv Kopra i nema sumnje da ih dva gola i dvije asistencije napadača Modrih nisu ostavili ravnodušnima.

Nacional doznaje da su konačni detalji ugovor dogovoreni sinoć na večeri u jednom restaurantu u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici gdje su se sastali izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić i menadžer Marija Mandžukića Ivan Cvjetković s jedne strane te predstavnici Wolfsburga s druge strane.

Dobra je ovo vijest i za Edina Džeku koji njemački klub želi napustiti baš kao i Mandžukić Dinamo, a sada su mu izlazna vrata otvorena. Već mjesecima prašinu skupljaju ponude Juventusa, Milana, Manchester Cityja, a navodno i Liverpoola.

Mario Mandžukić karijeru je počeo u Marsoniji za koju je odigrao 23 utakmice, zabivši 14 golova. 2005. godine prelazi u Zagreb, za kojeg u dvije godine nastupa u 51 utakmici, zabivši također 14 golova. 2007. godine zajedno s Ivicom Vrdoljakom Mandžukić prelazi u redove zagrebačkog Dinama.

Za maksimirski klub u 80-tak utakmica postigao je 42 pogotka, dok je na nacionalnu vrstu nastupio 11 puta, upisavši se jednom i u strijelce. S Dinamom je osvojio tri naslova prvaka, a u sezoni 2008-/2009. sa 16 golova bio je i najbolji strijelac HNL-a.

Vezane vijesti

Mandžukić: Donio sam odluku, ali objavit ću je nakon Eura

Mandžukić: Donio sam odluku, ali objavit ću je nakon Eura

Najbolji hrvatski strijelac na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, napadač Wolfsburga Mario Mandžukić, dao je intervju za novi broj Kickera u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika