15.07.2010. / 22:27

Autor: Ana Smrečki, Hina

Slučaj Varšavska: Prosvjednici pozivaju građane ispred SDP-a i HDZ-a

Predstavnici udruga Zelena akcija i Pravo na grad planiraju za sutra mirni prosvjed ispred središnjica SDP-a i HDZ-a u Zagrebu. I jednu i drugu stranku smatraju odgovornom za sadašnje stanje u Varšavskoj

Zagrebački plavci imali su danas itekako puno posla, a u policijskoj akciji privedeno je oko 150 ljudiZagrebački plavci imali su danas itekako puno posla, a u policijskoj akciji privedeno je oko 150 ljudiBorci za Varšavsku ulicu danas mogu mirno spavati. Neki od njih u jednom su danu privedeni čak dva puta i to zbog remećenja javnog reda i mira, a ako žele ostati na slobodi moraju se kloniti Varšavske ulice. Osim pritvora mogu zaraditi i novčane kazne i to u iznosu do 10 tisuća kuna. Zagrebački plavci imali su danas itekako puno posla, a u policijskoj akciji privedeno je oko 150 ljudi.

Iako su neki mediji u večernjim satima javljali da su neki prosvjednici još u pritvoru, oni su svi na kraju pušteni na slobodu. U samom centru grada, građani zgroženi današnjim događajima još se okupljaju, pale svijeće i skandiraju 'Ne damo Varšavsku'. Neki su prosvjednici u pritvoru proveli deset sati, a oduzeti su im i mobiteli.

Mirni prosvjed u 18 sati

Predstavnici udruga Zelena akcija i Pravo na grad planiraju za sutra mirni prosvjed ispred središnjica SDP-a i HDZ-a u Zagrebu. I jednu i drugu stranku smatraju odgovornom za sadašnje stanje u Varšavskoj. Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević pozvao je građane u 18 sati ispred središnjice SDP-a na Iblerovu trgu, nakon čega će se uputiti do središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma.

Večeras se oglasila i zagrebačka organizacija SDP-a. Zatražili su hitni prekid policijske blokade centra Zagreba. Traže i izvanrednu sjednicu zagrebačke Gradske skupštine kako bi gradski zastupnici mogli raspraviti novonastalu situaciju u Varšavskoj ulici. Osim toga, osudili su uporabu policijske sile prema mirnim prosvjednicima, uhićenje 142 osobe i njihovo cjelodnevno zadržavanje u policiji.

Vezane vijesti

Vlada manipulira procedurom i radi farsu od Plomina

Vlada manipulira procedurom i radi farsu od Plomina

Zelena akcija u reakciji na pozitivno mišljenje Savjetodavnog stručnog povjerenstva u postupku procjene utjecaja na okoliš termoelektrane "Plomin C"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika