16.07.2010. / 07:36

Autor: Nacionalova redakcija

O Varšavskoj i u Washington Postu: 'Revolt protiv elite i bezočnih biznismena'

Spominju se i uhićenja brojnih aktivista uključujući novinare, političare i poznatu glumicu Uršu Raukar, te izjava Zorana Milanovića koji je premijerku Kosor pozvao da zaštiti građane od represivnog ponašanja policije

Foto: Josip RegovićFoto: Josip RegovićJučerašnji prosvjedi i uhićenja u Varšavskoj ulici ostali su zabilježeni i u nekim relevantnim stranim medijima. Tako je na svojim web stranicama članak objavio i ugledni Washington Post.

Post je objavio članak o protestima protiv uništavanja Varšavske, koje je opisao kao najveći revolt hrvatskih građana u posljednjih deset godina. Navodi se kako je veliki broj ljudi došao obraniti staru gradsku jezgru od ruiniranja. Protesti su upereni protiv "elite i bezočnih biznismena", kako se navodi u nastavku.

Spominju se i uhićenja brojnih aktivista uključujući novinare, političare i poznatu glumicu Uršu Raukar, te izjava Zorana Milanovića koji je premijerku Kosor pozvao da zaštiti građane od represivnog ponašanja policije.

Novi list prenosi kako se u članku Washington Posta navodi i očitovanje ministra Karamarka koji ne smatra da je uporabljena nezakonita sila protiv aktivista koji su pružali otpor u nadi da će spriječiti lokalnog moćnika u provođenju nauma u Varšavskoj.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv poduzetnika Tome Horvatinčića zbog izazivanja prometne nesreće. Podsjetimo, Horvatinčić je 16.… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 16.07.10. 11:08

Ah, ta banana država ! Majmuni na vlasti, ovce samo bleje !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika