18.07.2010. / 09:07

Autor: Hina

Znanstvenici imaju formulu za savršeno rukovanje

Geoffrey Beattie, šef katedre za psihologiju na spomenutom sveučilištu, izmislio je matematičku formulu koja uzima u obzir 12 ključnih parametara potrebnih da bi se osobi s kojom se rukujemo pokazalo povjerenje i štovanje

Savršeno rukovanjeSavršeno rukovanjeStiže pomoć za sve one koji su nervozni prilikom rukovanja - britanski znanstvenici objavili su upute za savršenu izvedbu toga čina.

Stručnjaci sa Sveučilišta u Manchesteru kažu da su najveći problemi pri rukovanju znojni dlanovi, ukočena zapešća, jak stisak i izostanak kontakta očima. Geoffrey Beattie, šef katedre za psihologiju na spomenutom sveučilištu, izmislio je matematičku formulu koja uzima u obzir 12 ključnih parametara potrebnih da bi se osobi s kojom se rukujemo pokazalo povjerenje i štovanje.

Oni uključuju snagu, gledanje u oči i temperaturu dlanova. "Rukovanje je jedan od ključnih elemenata kod stjecanja dojma i važan je izvor informacija na temelju kojih stvaramo mišljenje o nekoj osobi", rekao je Beattie.

Njegove upute za savršeno rukovanje, koje podjednako vrijede za žene i muškarce, glase: koristite desnu ruku, raširite dlan i čvrsto stisnite drugi (ali ne prejako), neka dlanovi budu suhi, napravite otprilike tri zamaha umjerene snage i neka rukovanje ne traje duže od dvije do tri sekunde. Rukovanje također mora pratiti kontakt očima, te prirodni osmijeh uz prikladnu rečenicu, ističu znanstvenici.

Vezane vijesti

Optužnica zbog malverzacija u "Ruđeru"

Optužnica zbog malverzacija u "Ruđeru"

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv bivšeg pročelnika Zavoda za molekularnu medicinu Instituta "Ruđer Bošković"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika