19.07.2010. / 17:16

Autor: Nacionalova redakcija

Gužva u kokošinjcu: Lambaša uzvraća udarac

U svakom slučaju, taman kad smo pomislili da na scenu dolaze neka nova lica, Lambaša je uzela stvar u svoje ruke. Glavnom je glumicom proglasila maloljetnu Lanu. Možda za to ne bi imala vremena ni volje kada bi njoj netko dao kakvu ulogu

Dolores Lambaša i Josip RadeljakDolores Lambaša i Josip RadeljakIako je nakon izlaska autobigrafije 'Život u raju' Vlatke Pokos, glumica bez angažmana Dolores Lambaša govorila da joj ne pada na pamet komentirati niti jedna ulomak iz knjige u kojem se spominje ime njezinog ostarjelog ljubavnika Josipa Radeljaka, čini se da se u međuvremenu ipak predomislila.

Je li ju na to natjerao njezin Josip (kao što je svojedobno tjerao Vlatku da boji kosu u plavo) ili je u pitanju nešto treće, nije objasnila.

Doduše, rijetki oni koji su povjerovali da glumica neće u javnost plasirati svoju stranu priče, što se naravno i dogodilo, a tekstovima punim uvrede na račun bivše supruge svog ljubavnika želi odgovoriti na spisateljski uradak Vlatke Pokos. Svoj osvetnički pohod simbolično je nazvala 'Život u paklu'.

U sinoćnjem Red Carpetu čak je, a time je konačno dobila i pravu priliku za glumu pred tv kamerama, kroz suze pročitala kako je, veli ona, Vlatka Pokos zlostavljala malodobnu kći Josipa Radeljaka i Ene Begović.

Ispričala je Lambaša, doduše, solidan scenarij za osrednju meksičku sapunicu ali nije baš objasnila kako su sve Lanine masnice, plačevi i traume koje je, tvrdi ona, djevojčica proživljavala, promakle njezinom ocu. Znači li to da je tada Centar za socijalnu skrb (kojemu se sada oboje obraćaju da zaštiti Lanu. Nije, doduše, jasno od koga, a većina ljudi misli da bi ju trebalo zaštiti od njih samih) također trebao reagirati i oduzeti dijete ocu koji nije vidio da je malena svakodnevno psihički i fizički zlostavljana!?

U svakom slučaju, taman kad smo pomislili da na scenu dolaze neka nova lica, Lambaša je uzela stvar u svoje ruke. Glavnom je glumicom proglasila maloljetnu Lanu. Možda za to ne bi imala vremena ni volje kada bi njoj netko dao kakvu ulogu. No, čini se da redatelji više nisu zainteresirani.

U nastavku donosimo ulomak iz 'Života u paklu' u kojem po tko zna koji put optužuje Vlatku Pokos za fizičko zlostavljanje djevojčice:

Ježila sam se slušajući Lanu. Jednostavno nisam mogla vjerovati da se iza na oko simpatične i nekad na izgled šarmantne i vrlo dotjerane Vlatke krije tako zla i negativna osoba. Djevojčica mi je pričala kako je jednom prilikom, kada se slučajno prolila čajem, Vlatka urlala na nju zbog sitne mrlje na haljini, a ne zbog bolne opekline. Ispričala mi je i kako ju je Vlatka požurivala u restoranu i silila je da brže proguta nesažvakanu hranu, a kada Lana ne bi mogla gutati nervozno ju je znala ubosti vilicom u ruku. Također je morala stajati mirno pored Vlatke dok su se druga djeca igrala, jer bi joj Vlatka za igru u parku obukla Diorovu haljinu i zabranila joj spontanost, kako je vikala na nju zbog svake mrljice na odjeći, kako ju je grubo vrijeđala pred vršnjacima iz razreda. Lana je postajala sve tiša, povlačila se u sebe, stajala je često pored Vlatke poput tužne, umorne vrbe, a u Vlatkinoj blizini sve bi joj od straha i pritiska ispadalo iz ruku. Vlatkina, pretpostavljam očita opterećenost Laninom majkom, o kojoj i sama nadugo piše i priznaje je u svom uratku, tjerala je Vlatku da se stalno uspoređuje s njom, kreirajući čistu fikciju o pokojnici, ali i s Lanom koja je počela sve više nalikovati prekrasnoj Eni. To joj je izgleda stvaralo tolike frustracije da je na sve načine pa možda i podsvjesno željela spriječiti i zaustaviti Laninu raskoš, magnetičnu, mudru osobnost, a sve pod krinkom "pravilnog" strogog odgoja. Željela je, kako tvrde očevici bliski obitelji, zapravo promijeniti djetetovu osobnost trudeći se stvoriti je svojom kopijom, kako bi Josipa dijete podsjećalo možda što više na nju, a ne na pokojnu, a prelijepu majku. U to vrijeme Josip je, ne shvaćajući u potpunosti o koliko teškoj situaciji se radi, ipak doveo nove ljude u kuću, točnije vozača i kućnu pomoćnicu pomoću kojih je donekle uspijevao kontrolirati Vlatkine silovite ispade, a također joj je zakočio prilaz novcu predviđenom za kućne troškove, kako bi spriječio Vlatkine nekontrolirane šopingholičarske porive tako da je bivša supruga postajala svakim danom sve nervoznija, odnosno, sve manje joj je odgovarala činjenica da je skoro pa u potpunosti razotkrivena u svojim namjerama...

Vezane vijesti

DORH tereti Radeljaka zbog krivotvorenja isprava

DORH tereti Radeljaka zbog krivotvorenja isprava

Josip Radeljak - Dikan našao se na udaru Općinskog državnog odvjetništva iz Splita i to zbog sumnje da je krivotvorio ispravu. Kako donosi… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 19.07.10. 18:45

Jaoj, mucnina mi dolazi od svega ovoga..."A iz prikrajka starac bulji u serviranu istinu, birajuci samo ono sto mu razgaljuje umornu dusu..." U slucaju Radeljaka glede igrokaza maloumne takoimenovane glumice stvar je savrseno jasna: nije bitno sto mu je kci zrtva izivljavanja, jer ljubavnice se kolju oko njega Don Juana de Marca. I to je njemu najvaznije, usprkos svemu. Zalosno, ali jos je tuznije to sto jos postoje oni koji objavljuju dnevnike s psihijatrije...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika