19.07.2010. / 19:53

Autor: Nacionalova redakcija

'Bandić zaslužuje da bude prvi gradonačelnik kojeg će svrgnuti građani'

Upitan ne bi li trebao više reći o cijeloj situaciji, Bandić je rekao: "Dobili ste priopćenje o proceduri i zakonitosti".

Foto: PixsellFoto: Pixsell

Oko 20:40 sati večeras je okončan još jedan prosvjed, ovaj puta ispred Gradske skupštine, gdje je oko 2000 građana tražilo ostavku Milana Bandića zbog slučaja Varšavska. Za sutra je planirana izvanredna skupština, a još nije poznato na koji će je način popratiti aktivisti i građani.

Nešto poslije 20 sati pred Gradsku skupštinu stiglo je oko 2 tisuće prosvjednika, gdje uz popratne zvuke bubnjeva i truba od gradonačelnika Milana Bandića traže ostavku. "Odlazi Bandiću", samo je jedan od uzvika koji se može čuti iz prosvjedne povorke. Nakon dolaska pred Skupštinu, prosvjednici su posjedali na cestu i tamo postavili transparent s potpisima, dok je na Markovu trgu raspoređen veliki broj pripadnika MUP-a, zajedno s maricama.

Do 19:30 sati na križanju Masarykove i Gundulićeve okupilo se između 500 i 1000 prosvjednika zbog nastavka gradnje u Varšavskoj ulici. "Bandić je kriv za ovaj kaos! Već je 3000 građana u svibnju tražilo njegovu ostavku a on se nije ni osvrnuo. Danas ćemo pokrenuti postupak kojim ćemo tražiti od Skupštine da se pokene referendum za Bandićevu ostavku", rekao je odmah na početku jedan od organizatora prosvjeda Tomislav Tomašević.

"Ovim prosvjedom završava naša procesija po institucijama i vraćamo se glavnom krivcu za Varšavsku, a to je gradonačelnik Bandić. U svibnju smo se okupili ispred Gradske uprave, no on se na to uopće nije osvrnuo. Skriva se u mišjoj rupi. Političar koji ignorira 50 tisuća potpisa građana, javne osobe i stručnjake, zaslužuje biti prvi gradonačelnik kojeg će građani maknuti s vlasti", dodao je Tomašević.

Prosvjednici su se potom potpisali na ogromni transparent. Plan je da se taj transparent - na kojem piše 'Bandiću na referendum' - potom u velikoj povorci odnese pred Gradsku skupštinu. "Roba s greškom, HDZ-ovac s iskaznicom SDP-a, Pretvorba" i "Nepokoreni grad" samo su neki od natpisa koji krase velik broj transparenata u prosvjedničkim redovima.

Tu su i povici 'Ostavka, ostavka'! I dok se prosvjednici pitaju gdje je taj sveprisutni gradonačelnik, on je danas, ispraćajući djecu hrvatskih branitelja na ljetovanje, po tko zna koji puta ponovio da 'svi trebaju raditi svoj posao pa će ovoj zemlji biti bolje'. Upitan ne bi li trebao više reći o cijeloj situaciji, Bandić je rekao: "Dobili ste priopćenje o proceduri i zakonitosti".

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 20.07.10. 00:31

Da bi zagrepčani uspjeli u svom naumu,mora ih se okupiti veća kritična masa nego što je čine "srednjebosanci"i "rodijaci".Bit će teško.Poslje razbijanja hrvatskog jedinstva od strane Tuđmana,ujedinjenje htrvatskih građana po bilo kojoj osnovi, je nemoguća misija.


registracija
9/8/09

vinko12, 20.07.10. 03:11

tudzman jwe ujedinio Gradjane HR (95%), a mesic ih je podjelio na komunmisticku i demokratsku polovicu. Bandic je najbolji komunjarski takun, daleko bolji od mesica ili josifovica, ali EU i stoka sitnog zuba hoce povoljne politicke korumpirane vodje i srbi jos uvijek sanjaju neki oblik velike srbije. Bandic je i jednima i drugima stao na zulj, te ga mrze kao i tudzmana. Krepaj stoko


registracija
8/8/09

tovar62, 20.07.10. 04:27

Zar su ZELENI gradani Hrvatske?..?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika