22.07.2010. / 09:02

Autor: Nacionalova redakcija

Zagrebu prijeti i bankrot: Ako stanu radovi, Hoto će tražiti 200 milijuna eura

"Tužbe neće biti. Bandić ne može natrag jer ima zavezane ruke. A možda Horvatinčić samo blefira jer je ostao bez love pa traži način kako da spasi uložen novac", kaže Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine

Tomislav Horvatinčić (Foto: Antonio Bronić/PIXSELL)Tomislav Horvatinčić (Foto: Antonio Bronić/PIXSELL)Gradska je skupština u utorak donijela nekoliko zaključaka od kojih je najzanimljiviji onaj u kojem traže "hitan prekid radova u Varšavskoj".

No postavlja se pitanje kolika bi bila cijena provedbe tog zaključka? Iako Hoto grupa nije izašla sa službenom brojkom, Večernji list piše da su je već izračunali i da ona iznosi - 200 milijuna eura!

Ako se promijeni politička klima i politika zaustavi radove, to će imati svoju cijenu. Drugim riječima, ako se projekt Cvjetni zaustavi, Hoto će tužiti Grad Zagreb.

Davor Jelavić, pročelnik Ureda za graditeljstvo, rekao je da se još nije dogodio slučaj da ih neki investitor tuži. Napomenuo je kako drugi uredi često plaćaju odštete, no ti iznosi nisu ni približno blizu spomenutoj brojci. Jelavić je dodao kako smatra da do tužbe neće doći jer gradonačelnik ne misli odustati od radova te je dodao kako su sve dozvole valjane.

Kada bi došlo do tužbe Zagreb bi se doslovno našao pred bankrotom jer je tih 200 milijuna eura (1,44 milijarde kuna) čak 22 posto ukupnoga godišnjeg prihoda grada.

Jedan od zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini kaže kako je ovakav scenarije moguć i za sve okrivljuje Josipa Kregara.

"Pitajte pametnog Kregara. Kada smo mu postavili ta ista pitanja, rekao je: "A kakve to veze ima!" Bio sam zgrožen", tvrdi taj SDP-ovac za Večernji list.

Međutim, predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem ima potpuno suprotno mišljenje te ne vjeruje da će u slučaju zaustavljanja radova doći do tužbe od strane Tome Horvatinčića.

"Tužbe neće biti. Bandić ne može natrag jer ima zavezane ruke. A možda Horvatinčić samo blefira jer je ostao bez love pa traži način kako da spasi uložen novac", kaže Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv poduzetnika Tome Horvatinčića zbog izazivanja prometne nesreće. Podsjetimo, Horvatinčić je 16.… Više

Komentari

registracija
25/12/09

trta333, 22.07.10. 09:13

Ma kakav bankrot Zagreba:To se samo ovaj blefef horvatinčić zajebava sa nama.Ko je još državu dobio na sudu.On može da traži tih 200 milki i dobiće ih za 500 godina.Pod hitno mu zabraniti sve radove i njega i njegove sponzore otjerati govnjivom motkom.


registracija
12/7/10

Ivandija, 22.07.10. 12:02

Ja jos nisam shvatio zasto neki Zagreopcani nece tu investiciju-dali se Hrvati boje Promjena ili Obnove Zagreba ili sto?


registracija
10/11/09

ruvil, 22.07.10. 22:49

@Ivandija ako te zbilja zanima ja cu ti odgovoriti,nitko se ne uzrujava jer je protiv promjene i obnove nego zato jer se islo na ruku pokvarenom Horvatincicu koji je gradjanima Zagreba oduzeo dio slobodne pjesacke zone kojih i tako nema dosta.
Sta mi gradjani imamo od njegovog projekta ? Od pocetka nam se serviraju lazi a danas kada svi vide kakvo ce to biti sranje onda svi bacaju blato jedni na druge! Za sve je kriva korumpirana vlast na celu sa Bandicem!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika