22.07.2010. / 10:42

Autor: Nacionalova redakcija

Kulićev 'apokaliptični' scenarij: 'Tečaj bi trebao biti 14 kuna za jedan euro'

"No, promjene tečaja nema bez konsenzusa. Dakle, ne možemo promijeniti tečaj a da ne znamo što hoćemo! O tome mora biti donesen konsenzus u Saboru'', istaknuo je Kulić

Slavko KulićSlavko KulićSlavko Kulić s Ekonomskog instituta u Zagrebu i jedan od najžešćih kritičara gospodarskih zbivanja u Hrvatskoj predložio je u razgovoru za Novi list promjenu tečaja na 14 kuna za jedan euro.

Kulić je rekao i da prema njegovom mišljenju guverner Željko Rohatinski čuva interese stranog kapitala, a ne naroda i radnika. Ističe da ''Rohatinski dobro zna što radi i to vrlo dobro obavlja''.

Blag je bio prema premijerki Jadranki Kosor, te je rekao kako nije pošteno da očekujemo od nje da nas spasi, s obzirom da problem nije u njoj, nego u svima - građanima i državi.

Na pitanje što misli o devalvaciji kune, Kulić je rekao da nećemo doći do stvaralačke koncepcije i prave izvozne orijentacije s postojećim tečajem.

"No, promjene tečaja nema bez konsenzusa. Dakle, ne možemo promijeniti tečaj a da ne znamo što hoćemo! O tome mora biti donesen konsenzus u Saboru'', istaknuo je za Novi list.

Što se tečaja kune i eura tiče, zalaže se za rast vrijednosti eura, čak do 14 kuna za jedan euro.

Upozoren kako bi to vjerojatno značilo i bankrot hrvatske države Kulić je rekao:

"Pa da, nego što ste vi mislili! Nisam to izvukao ni iz čega i imam računicu. Doći ćemo u jedno veliko pomanjkanje svega. To se zove stanje egzistencijalne anksioznosti. Ali bit ćemo mirni i nitko neće izlaziti na ulice jer smo svi u to umiješani - i građani i država. Jer na građane se odnosi 23 milijarde eura duga, dok je onaj državni 47 milijardi", kaže Slavko Kulić.

Po njegovom mišljenju, Hrvatska ima dobrih poduzetnika, ali su prezaduženi jer su u stalnoj nemilosti. Hrvatske političare nazvao je anacionalnima za razliku od Slovenskih, jer gledaju samo svoj interes.

Vezane vijesti

'Zašto ne smanjujete kamate?'

'Zašto ne smanjujete kamate?'

Guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski u nekoliko je navrata opominjao banke u Hrvatskoj da su djelomično same krive što gospodarstvo… Više

Komentari

registracija
25/6/10

vidra, 22.07.10. 11:41

Lako je izaći s jednostranim prijedlogom, a ne dati prijedlog i analizirati posljedice tog prijedloga. To je vrlo složen problem države, da bi podnio " crno-bijeli" prijedlog. Moj stav je, da Rohatinski vodi takvu politiku tečaja, koja je najmanje pogubna za sve, jer sagledava problem u cjelini.


registracija
10/11/09

ruvil, 22.07.10. 22:52

Sve je bilo lako dok je para bilo ko blata! Onda je i zadnji blento mogo vodit drzavu! A sad niko nije dosta pametan kako izaci iz dreka ?


registracija
12/7/10

Ivandija, 29.07.10. 17:22

OVI LOPOVI KOJI SU OPLJACKALI HRVATSKU --SAD VISE NEMOGU UVOZITI PA BI IZVOZILI A SMETA IM KUNA KAO FAKAT SKUPA JE,hahaahahahha nedajte tecaj KUNE NEK LOPINE PLACAJU.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika