22.07.2010. / 13:23

Autor: Nacionalova redakcija

Gundulićeva deblokirana: Sinoć maknute ograde i specijalni policajci

Podsjetimo da su organizatori prosvjeda tijekom jučerašnjeg dana najavili prosvjede tek za jesen, što je navodno bio jedan od glavih razloga za MUP-ovu najsvježiju sigurnosnu procjenu oko Gundulićeve ulice

Radovi na gradilistu u Varšavskoj se odvijaju normalno . Photo: Patrik Maček/PIXSELLRadovi na gradilistu u Varšavskoj se odvijaju normalno . Photo: Patrik Maček/PIXSELLSinoć oko 22 sata odblokirana je Gundulićeva ulica, koja je policijskim ogradama okovana tijekom prošlotjednih prosvjeda zbog devastacije Varšavske ulice. Barikade, zajedno s velikim brojem pripadnika MUP-a od sinoć više nisu u toj ulici, a neslužbene informacije govore da je tako odlučeno ponajprije zato jer je policija procijenila da za tim više nema potrebe.

Podsjetimo da su organizatori prosvjeda tijekom jučerašnjeg dana najavili prosvjede tek za jesen, što je navodno bio jedan od glavih razloga za MUP-ovu najsvježiju sigurnosnu procjenu oko Gundulićeve ulice.

Na ovaj način uvažen je jedan od mnogih zaključaka kojeg su prije dva dana donijeli predstavnici Gradske skupštine, jer su među ostalim zatražili deblokadu na području oko Varšavske. Ipak, u MUP-u ne žele decidirano odgovoriti da li su ovu odluku donijeli zbog toga što do jeseni neće biti prosvjeda. Tvrde kako je deblokada potrebna zbog omogućavanja pristupa hitnoj pomoći i vatrogascima. Tijekom jutra je na licu mjesta također bilo vidljivo da je većina policajaca što je osiguravalo ogradu iza koje se odvijaju radovi, mahom zamijenjena zaštitarima.

Vezane vijesti

Ako se ne raspiše referendum za opoziv Bandića, očekujte masovne prosvjede na...

Ako se ne raspiše referendum za opoziv Bandića, očekujte masovne prosvjede na jesen

Čelnici Zelene akcije i Prava na grad Tomislav Tomašević i Teodor Celakoski danas su naglasili kako neće odustati od zahtjeva za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika