22.07.2010. / 17:45

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kosovo poručilo Srbiji: Smatrajte nas suverenom državom

"Očekujem da se Srbija promijeni i pristupi nam kako bismo razgovarali o brojnim pitanjima od zajedničkog interesa, važnim objema državama", rekao je kosovski ministar vanjskih poslova

Foto: ReutersFoto: ReutersKosovo je u četvrtak Srbiji poručilo da se prema njemu odnosi kao prema suverenoj državi, nakon odluke Međunarodnog suda pravde da njegovim jednostranim odcjepljenjem od Srbije 2008. nije prekršeno međunarodno pravo.

"Očekujem da se Srbija promijeni i pristupi nam kako bismo razgovarali o brojnim pitanjima od zajedničkog interesa, važnim objema državama", rekao je kosovski ministar vanjskih poslova Skender Hyseni nakon odluke suda potaknute tvrdnjom Srbije da je deklaracija o neovisnosti Kosova "flagrantno kršenje" njezine teritorijalne cjelovitosti.

"No, takvi se razgovori mogu voditi samo između suverenih država", rekao je Hyseni koji je vodio izaslanstvo svoje države na izricanju mišljenja ICJ-a.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika