23.07.2010. / 09:36

Autor: Nacionalova redakcija

Velika pljačka u Poreču: Prerušili se u doktore i uzeli 10 mil. kuna iz zlatarnice

Videokamera je zabilježila njihov prolazak, a od pljačke je pokrenuta opsežna istraga

Autor:
Hajrudin Merdanović/24sataAutor: Hajrudin Merdanović/24sataViše pljačkaša opljačkalo je u srijedu ujutro zlatarnicu Veritas u Poreču, odnijevši plijen u vrijednosti od 10 milijuna kuna. Prema pisanju Jutarnjeg lista, policija pretpostavlja da se radi o profesionalnim pljačkašima, koji su do u detalje isplanirali ovu pljačku. Naime, maskirali su se u liječnike i na mjesto zločina došli u vozilu Hitne pomoći.

Premda je alarm tijekom pljačke aktiviran, nitko se nije previše obazirao. Prema riječima stanara, 'alarmi tu cijelo vrijeme buče'. Zlatarnica se inače nalazi u samoj jezgri Poreča, koje je ograničeno rampama pod stalnim videonadzorom.

Ipak, osim stanarima, prolaz je dozvoljen specijalnim i dostavnim vozilima, pa je očigledno da su pljačkaši svoj plan prilagodili toj činjenici. Operater na rampi je propustio njihovo vozilo misleći da je Hitna. Videokamera je zabilježila njihov prolazak, a od pljačke je pokrenuta opsežna istraga.

Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika