26.07.2010. / 08:49

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

'Vrijeme je da sve države priznaju Kosovo, odluka ICJ-a će valjda otrijezniti Srbiju'

Do sada je 69 članica UN-a priznalo Kosovo, uključujući i velike zapadne sile, dok oko 120 zemalja to još nije učinilo

Kosovski premijer Hashim Thaci i predsjednik Fatmir SejdiuKosovski premijer Hashim Thaci i predsjednik Fatmir SejdiuPresuda Međunarodnog suda pravde (ICJ) da Kosovo nije prekršilo međunarodno pravo proglašavajući svoju neovisnost "otrijeznit" će Srbiju, rekao je u nedjelju kosovski premijer Hashim Thaci i pozvao Beograd da prizna svoju bivšu pokrajinu i okrene se suradnji.

"Najbolji izbor za Srbiju je da što prije prizna Kosovo kako bi mogli surađivati i međusobno si pomoći u integraciji u Europsku uniju", rekao je Thaci u zračnoj luci u Prištini po povratku iz Sjedinjenih Država. Thaci se u četvrtak kada je ICJ objavio svoju neobvezujuću presudu o jednostranom otcjepljenju Kosova od Srbije nalazio u SAD-u.

Thaci je rekao da je presuda ICJ-a uklonila sve prepreke da zemlje koje su do sada bile nesklone priznanju Kosova sada priznaju njegovu zemlju. "Nema više razloga za bilo koju zemlju u svijetu da ne prizna neovisnost Kosova", rekao je. Do sada je 69 članica UN-a priznalo Kosovo, uključujući i velike zapadne sile, dok oko 120 zemalja to još nije učinilo.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika