26.07.2010. / 09:34

Autor: Nacionalova redakcija

Jeremiću odbrojani dani: Amerikanci traže smjenu srbijanskog ministra vanjskih poslova

Jeremićeva pozicija nije dobra niti na političkoj sceni Srbije jer ga opozicijske stranke optužuju da je inzistirao da se ide u Haag,a tamo je Srbija doživjela težak udarac.

Vuk JeremićVuk JeremićPoslije odluke Međunarodnog suda pravde u Haagu iz Washingtona je vlastima u Beogradu poručeno je kako je sada pravo vrijeme da se krene prema naprijed i postigne dogovor oko Kosova, ali da to nije moguće dok cijelu priču oko Kosova vodi srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić, saznaje beogradski Blic iz diplomatskih izvora.

Jeremićeva pozicija nije dobra niti na političkoj sceni Srbije jer ga opozicijske stranke optužuju da je insistirao da se ide u Haag, a tamo je Srbija doživjela težak udarac.

Međutim, i u okviru njegove Demokratske stranke ne može računati na podršku jer jedna struja demokrata koja je bila protiv njegovog izbora hašku presudu vidi i kao presudu Jeremiću, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da bi se uskoro trebali održati stranački izbori za upražnjena potpredsjednička mjesta.

"SAD I EU sada traže da Srbija ne insistira na rezoluciji UN-a ili bar ne na tekstu u kojem bi se tražili razgovori o statusu Kosova. Ukoliko Srbija ipak odluči podnijeti svoju rezoluciju, SAD ili Albanija bi podnijele svoju rezoluciju ali ne ističu što bi u tom tekstu pisalo" kaže sugovornik Blica.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 26.07.10. 14:41

tako mu i treba mali je baš bio naporan i glup potpirujući patak


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika