27.07.2010. / 10:34

Autor: Nacionalova redakcija

Uzmi novce i bježi: Sanader prije odlaska ispraznio stranačku blagajnu HDZ-a?

Sanader je navodno bio šef cijele ekipe u kojoj je Mladen Barišić bio zadužen za stranačku blagajnu, dok su Mario Zubović i Josip Petrović imali zadaću prikupljati novac

Ivo SanaderIvo SanaderNakon što je predsjednik Nadzornog odbora Montig PIM-a Ljubo Bušić detalje davanja mita za unosne poslove s HEP-om podijelio prošlog mjeseca s USKOK-ovim istražiteljima, u javnost izlaze novi detalji financiranja vladajuće stranke.

Kao što je poznato Bušić je posvjedočio kako je osobno dao 150 tisuća kuna HDZ-u kako bi on i njegovi partneri dobili posao s HEP-om. Jutarnji list piše kako je cijeli posao financiranja stranke osobno vodio i kontrolirao bivši premijer i šef HDZ-a Ivo Sanader.

Dok su s jedne strane postojali legalni putovi financiranja stranke, a to su donacije i prilozi pojedinaca i tvrtki za što su bili zaduženi svi članovi vodstva stranke, Ivo Sanader je zajedno s Mladenom Barišićem, Marijem Zubovićem i Josipom Petrovićem osiguravao i dodatna sredstva.

Navodno su u HDZ-u mogli samo nagađati od kuda stranci novac i je li on prikupljen na zakonit ili nezakonit način, te koliko je na takav način prikupljeno sredstava i na što su ona potrošena.

Sanader je navodno bio šef cijele ekipe u kojoj je Mladen Barišić bio zadužen za stranačku blagajnu, dok su Mario Zubović i Josip Petrović imali zadaću prikupljati novac.

Dok su oni vodili blagajnu HDZ-a, ona nikada nije bila prazna. Čim je Sanader sišao s vlasti a njegovi su suradnici razvlašteni, stranka je ostala bez sredstava. To je na svojim leđima najbolje osjetio Andrija Hebrang koji nije imao novca za predizbornu kampanju jer je Jadranka Kosor naslijedila praznu blagajnu, zaključili su sugovornici Jutarnjeg lista iz vrha HDZ-a.

Zanimljivo kako službenog stava iz HDZ-a i dalje nema, te je do bilo kakve informacije nemoguće doći. Redakcija Nacional.hr-a poslala je upit glasnogovornici stranke vezan uz slučaj Bušić i financiranje stranke, no odgovora s Trga Žrtava fašizma još uvijek nema.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 27.07.10. 11:13

neznam koji Qurac tceka pravna drzava sa svojim instituciyama(usqoq, dorh) kaj ne pritvori odbjeglog mafijozoja rady mogutceg utjecaja na svjedoke!!!!. gadi mi se ovaqva pravna drzava.
bitch.


registracija
12/7/10

Ivandija, 27.07.10. 12:40

U MOGUCNOSTI SMO NABAVITI --CD---SA SVIM PODATCIMA HRVATA KOJI SU SPREMALI VELIKE KOLICINE PARA U STRANIM BANKE- CIJENA PO DOGOVORU CAK SE MOZE VIDJETI I OTKUD SU PARE STIZALE PRVO NA RACUNE FIRMI -ORGANIZACIJA-STRANAKA-POJEDINACA ITD: UZ JEDNO IME I NA BROJ ZIRORACUNA JE UPLACIVANI IZ BEOGRADA...............


registracija
10/11/09

ruvil, 27.07.10. 18:05

@gromco pa o kojoj pravnoj drzavi ti pricas ? Zasada vladaju mito i korupcija i dok se to zlo ne iskorjeni imat cemo ovakvo stanje kakvo imamo!


registracija
4/1/09

miroljubiv, 27.07.10. 21:50

Šteta je čovjeku ne onemogućiti povratak na mjesto zločina,neka pokrade još šta se ima,a i glasača neće manjkati.ipak je u pitanju velika ljubav Rvata i Sanadera,kao da je on osobno svakog pravio,kako bi ispali ovakvi s ovom državom koja za neistomišljenike kojima nije ispran mozak,ne nudi i nije nudila ništa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika