27.07.2010. / 13:50

Autor: Hina

Rast dobiti Canona na krilima oporavka svjetskog gospodarstva

Iako je snažni tečaj jena 'nagrizao' Canonove prihode na inozemnim tržištima, štetu je nadoknadila popularnost novih proizvoda u ponudi, skupih digitalnih kamera poput refleksnih kamera s jednom lećom

Canon očekuje da će se oporavak nastaviti u Sjedinjenim Državama, kao i na tržištima u razvoju poput KineCanon očekuje da će se oporavak nastaviti u Sjedinjenim Državama, kao i na tržištima u razvoju poput KineJapanski proizvođač elektroničke opreme Cannon i više je nego učetverostručio neto dobit u drugom fiskalnom tromjesečju u usporedbi s istim razdobljem lani, zahvaljujući snažnom rastu potražnje za uredskom oporemom i digitalnim kamerama.

Canon je u utorak izvijestio da mu je dobit u razdoblju od travnja do lipnja ove godine skočila na 67,64 milijardi jena (777,4 milijuna dolara) u usporedbi s 15,61 milijardi jena u istom razdoblju godinu dana ranije, dok su mu prihodi na godišnjoj razini porasli 22 posto na 970,36 milijardi jena (11,15 milijardi dolara).

Potražnja za laserskim i tintnim pisačima osnažena je svjetskim gospodarskim oporavkom, priopćila je tvrtka sa sjedištem u Tokiju.

Iako je snažni tečaj jena 'nagrizao' Canonove prihode na inozemnim tržištima, štetu je nadoknadila popularnost novih proizvoda u ponudi, skupih digitalnih kamera poput refleksnih kamera s jednom lećom.

Jeftinije kompaktne digitalne kamere poput serije Power Shot također su se dobro prodavale, s posebno velikim bumom potražnje na tržištima u razvoju, stoji u priopćenju. U uredskoj opremi više su se tražili multifunkcionalni uređaji, koji istodobno mogu raditi kao printeri, skeneri, kopirke i fax uređaji.

Canon očekuje da će se oporavak nastaviti u Sjedinjenim Državama, kao i na tržištima u razvoju poput Kine.

Zadržao je svoju procjenu ukupne ovogodišnje dobiti od 240 milijardi jena (2,76 milijardi dolara), što je 82 posto više u usporedbi s 2009.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika