28.07.2010. / 14:05

Autor: Hina

Gorenje preuzelo švedsku Asko Appliances Group

Preuzimanje neće utjecati na zaposlene i proizvodnju Gorenja u Sloveniji, jer proizvodnja Aska dopunjuje paletu ponude Gorenja, navode iz kompanije

Gorenje će švedskom tvrtkom nadopuniti svoju paletu proizvodaGorenje će švedskom tvrtkom nadopuniti svoju paletu proizvodaSlovenski proizvođač kućanskih aparata Gorenje objavio je u srijedu da je potpisao ugovor o preuzimanju sto posto dionica švedske kompanije Asko Appliances Group.

Švedski proizvođač velikih kućanskih aparata s tvornicama u Švedskoj i Finskoj do sada je bio u vlasništvu talijanske skupine Antonio Merloni Group, a cijena preuzimanja nije poznata.

Pojedinosti o ugovoru, koji je potpisan u utorak, bit će objavljeni sredinom idućeg mjeseca, najavljuju iz Gorenja u priopćenju za javnost.

Preuzimanje neće utjecati na zaposlene i proizvodnju Gorenja u Sloveniji, jer proizvodnja Aska dopunjuje paletu ponude Gorenja, navode iz kompanije iz Velenja objašnjavajući da je Askov program strojeva za pranje i sušenje rublja, strojeva za pranje posuđa te za glačanje drugačiji od programa proizvoda koji se rade u Velenju.

Ističu i kako će preuzimanje švedske kompanije imati pozitivne sinergijske učinke s obzirom da je Gorenje do sada bilo malo prisutno na tržištima skandinavskih država te Sjeverne Amerike i Australije, a gdje je Asko zastupljeniji.

Vezane vijesti

Što za Mercator znači 'košarica' Agrokora?

Što za Mercator znači 'košarica' Agrokora?

Povlačenje Agrokorove ponude za kupnju Mercatora označilo je propast ukupno osmog kruga pokušaja prodaje tog slovenskog trgovca. Odustajanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika