29.07.2010. / 12:26

Autor: Hina

IATA: Nastavljen oporavak zrakoplovne industrije u lipnju

"Europa se oporavlja upola sporije nego Azija, s rastom putničkog prometa od 7,8 posto u usporedbi s 15,5-postotnim rastom u azijsko-pacifičkoj regiji" istaknuo je Bisignani

Giovanni BisiganiGiovanni BisiganiSvjetska potražnja za uslugama zračnog prijevoza putnika skočila je u lipnju za 11,9 posto dok je zračni prijevoz tereta poskočio za 26,5 posto, signalizirajući nastavljeni oporavak zrakoplovne industrije od financijske krize, izvijestilo je u srijedu udruženje prijevoznika IATA.

U odnosu na prethodni mjesec broj putnika porastao je u lipnju za 1,7 posto, nakon 11,7-postotnog rasta u svibnju, pri čemu je glavni motor rasta bilo poslovanje u Aziji, izvijestila je IATA u Ženevi.

Izvršni direktor udruženja Giovanni Bisignani konstatirao je da su prijevoznici prevladali nepovoljan utjecaj svjetske gospodarske i financijske krize.

"Industrija se nastavlja oporavljati brže no što se očekivalo, ali s oštrim razlikama među pojedinim regijama", istaknuo je.

"Tako se Europa oporavlja upola sporije nego Azija, s rastom putničkog prometa od 7,8 posto u usporedbi s 15,5-postotnim rastom u azijsko-pacifičkoj regiji" istaknuo je Bisignani.

IATA inače okuplja oko 230 zrakoplovnih tvrtki širom svijeta a u srijedu je priopćila da su regije širom svijeta, uz izuzetak Europe, tijekom lipnja ostvarile dvoznamenkaste stope rasta broja putnika.

Afrički su prijevoznici tako bilježili 21,3-postotni rast putničkog prometa, zahvaljujući održavanju Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. U Latinskoj Americi prijevoznici su zabilježili rast broja putnika za 14,7 posto.

Podaci za svibanj i lipanj pokazuju oporavak zrakoplovne industrije nakon negativna utjecaja oblaka vulkanskog pepela nad velikim dijelom Europe u travnju.

Vezane vijesti

Lufthansa odustaje od bio-goriva

Lufthansa odustaje od bio-goriva

U petak na aerodromu u Frankfurtu na Majni spremnik jednog zrakoplova tipa Boeing 747 (let preka Washingtona) servisno osoblje će napuniti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika