03.08.2010. / 10:29

Autor: Nacionalova redakcija

Duhovna skrb za policiju: MUP plaća 15 ljudi za 'suradnju s Vojnim ordinarijatom'

Sa sedam uprava i tri samostalna odjela MUP je negdje u zlatnoj sredini. Prednjači Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva s 12 ravnatelja i četiri načelnika, te Ministarstvo vanjskih poslova s devet ravnatelja, odnosno uprava, i sedam načelnika, odnosno samostalnih odjela

Vojni ordinarijat na Ksaverskoj cesti u Zagrebu (Foto: Pixsell)Vojni ordinarijat na Ksaverskoj cesti u Zagrebu (Foto: Pixsell)Odlukom o ukidanju 11 agencija Vlada je krenula u posao smanjenja broja državnih agencija zavoda i instituta kojih je u zemlji stotinjak, a dobar dio njih radi poslove za koje su već nadležna pojedina ministarstva ili druge državne institucije.

Budući vladini koraci pokazat će koliko je još agencija ili instituta država osnivala iako je već imala instituciju koja se bavi poslom koje je dobilo novoosnovano tijelo, piše Novi list.

No na vidjelo su isplivale brojne nelogičnosti poput činjenice da u MUP-u postoji cijeli odjel koji je zadužen za suradnju s dijelom drugoga ministarstva, Ministarstva obrane.

Naime, u MUP-u postoji odjel za suradnju s Vojnim ordinarijatom u kojem je zaposleno 14 ljudi, a imaju i svog načelnika.

"Taj odjel koordinira i organizira rad između Ministarstva i vojnog ordinarijata, sudjeluje u organiziranju hodočašća i koordinira rad s policijskim upravama o duhovnoj skrbi", odgovorili su iz MUP-a na upit novinara Novog lista dodajući kako je odjel zadužen i za provođenje uputa Vojnog ordinarijata kod planiranja i stručne izobrazbe kapelana kao i poticanje aktivnosti religioznog sadržaja.

Zašto to, s obzirom da je dio ustrojstva u državnoj upravi, točnije dio Ministarstva obrane, Vojni ordinarijat ne može raditi bez cijelog odjela u MUP-u nije jasno.

Sa sedam uprava i tri samostalna odjela MUP je negdje u zlatnoj sredini. Prednjači Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva s 12 ravnatelja i četiri načelnika, te Ministarstvo vanjskih poslova s devet ravnatelja, odnosno uprava, i sedam načelnika, odnosno samostalnih odjela.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika