03.08.2010. / 16:30

Autor: Hina

Franck povećao neto dobit za 15 posto

U sklopu plana razvoja u ovoj godini, kako napominju, nastavljaju ranije započeti proces transformacije koji podrazumijeva rast produktivnosti i povećanja efikasnosti

Franck bi trebao završiti tehnološku modernizaciju proizvodnjeFranck bi trebao završiti tehnološku modernizaciju proizvodnjeTvrtka Franck prvo je ovogodišnje polugodište završila s 20,79 milijuna kuna neto dobiti, što je 15 posto viša dobit nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje financijsko izvješće te tvrtke na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Francka za šest mjeseci ove godine od 336,35 milijuna kuna za 14 posto su viši nego u istim lanjskim mjesecima, a to je pratilo i porast ukupnih rashoda, za 14,4 posto, na 307,84 milijuna kuna.

Dobit prije oporezivanja od 28,51 milijun kuna za 9,4 posto je veća od one u lanjskih prvih šest mjeseci.

Za takve polugodišnje rezultate poslovanja u bilješkama uz izvješće iz Francka navode da su u okviru planiranih, kao i oni ostvareni u okviru njihove osnovne djelatnosti proizvodnje kave, kavovine, čaja, začina i snack proizvoda.

Dodaju i da su tijekom prvog polugodišta ove godine započeli pregovore sa dobavljačima opreme za završetak projekta tehnološke modernizacije više proizvodnih linija te da su svi projekti realizirani ili u visokoj fazi dovršenosti.

Ističu i da su uz valutne rizike izloženi i riziku likvidnosti zbog utjecaja znatnog povećanja nelikvidnosti na tržištu zbog čega primjenjuju određene mjere.

U sklopu plana razvoja u ovoj godini, kako napominju, nastavljaju ranije započeti proces transformacije koji podrazumijeva rast produktivnosti i povećanja efikasnosti.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika