06.08.2010. / 17:01

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Ploča isprike srpskim izbjeglicama: Vlada financirala, gradonačelnica Knina maknula

Zanimljivo je kako na ploči piše kako je podignuta zahvaljujući sredstvaima Vlade RH, a to je očito zasmetalo Banskim dvorima budući da su protestirali kod Inicijative mladih rekavši im da su time prekršili ugovor.

Inicijativa mladih za ljudska prava u Hrvatskoj postavila je spomen ploču na sjevernom izlazu iz Knina, uz cestu kojom su prije 15 godina izbjeglice iz Knina i okolice bježale u koloni. (Foto: Željko Mršić/PIXSELL)Inicijativa mladih za ljudska prava u Hrvatskoj postavila je spomen ploču na sjevernom izlazu iz Knina, uz cestu kojom su prije 15 godina izbjeglice iz Knina i okolice bježale u koloni. (Foto: Željko Mršić/PIXSELL)Kninska gradonačelnica Josipa Rimac priopćila je danas da je spomen ploča izbjeglicama u Kninu, postavljena jučer na Dan pobjede, uklonjena jer za nju nisu dobivene potrebne dozvole.

"Ploča je postavljena na javnoj površini bez pribavljanja suglasnosti čime se krše zakoni RH i stoga je nezakonito postavljena ploča uklonjena", ističe gradonačelnica u priopćenju.

Kako su objavili neki portali, spomen-ploču postavila je jučer, na Dan pobjede, Inicijativa mladih za ljudska prava. Ploča je bila postavljena uz cestu na sjevernom izlazu iz Knina, kojom su prije 15 godina izbjeglice iz grada i okolice bježale u koloni.

Pojašnjavajući razloge uklanjanja spomen ploče, gradonačelnica Rimac podsjeća da je prije 15 godina Hrvatska vojska oslobodila okupirana područja, uključujući i grad Knin, čime je nad okupiranim područjima uspostavljena hrvatska vlast, primjena Ustava RH i zakona RH.

Inače, Inicijativa mladih za ljudska prava nije bila obaviještena o ukalnjanju spomen ploče, pa u prvim trenucima nisu niti znali gdje je ploča završila.

"Zovemo policiju, želimo saznati jesu li je oni skinuli ili netko drugi. Ako je to napravila policija, tražit ćemo da nam vrate ploču, a ako je netko u privatnom aranžmanu to obavio, onda ćemo razmisliti hoćemo li podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja", rekao je Mario Mazić iz Inicijative za portal Index.hr.

Zanimljivo je kako na ploči piše kako je podignuta zahvaljujući sredstvaima Vlade RH, a to je očito zasmetalo Banskim dvorima budući da su protestirali kod Inicijative mladih rekavši im da su time prekršili ugovor.

"Oni kažu da smo povrijedili ugovor i da smo im trebali kazati što mislimo napraviti s pločom, no to nigdje ne piše. Nisu najavili da će nam obustaviti sredstva, već da će ovo tretirati kao nenamjensko trošenje", kaže Mazić.

Vezane vijesti

Vladi slabašna trojka

Vladi slabašna trojka

Mjesečno istraživanje javnog mnijenja CRO Demoskop, obuhvatilo je mišljenje hrvatskih građana prema nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti u… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 06.08.10. 17:12

Na toj ploci tako stoji, tako pise, dok ne padnu prve kise ...


registracija
31/1/10

STTony, 06.08.10. 18:21

Kakva isprika za protjerivanje, pa sami su upalili traktore i zbrisali i prije nego je Oluja počela.

Isprike ože biti samo za zločine nakon Oluje, za Oluju nikako!


registracija
8/7/09

bankar, 06.08.10. 21:48

kakva ovca a vidi joj se po izrazu lica da je glupa ko kurac ta rimac


registracija
27/7/09

columbo, 07.08.10. 08:37

Uh sto se ja zajebah...Nije ploca ni docekla prvu kisu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika