17.08.2010. / 13:19

Autor: Nacionalova redakcija

Sindikatima dosta političara: 'Moguće je da krenemo u osnivanje sindikalne stranke'

"Trenutno ne vidimo opciju koja bi bila politički oslonac sindikatima. Zbog toga je moguće da krenemo u osnivanje sindikalne stranke", rekao je Ribić koji kaže da nadu vidi u mogućem ponovnom aktiviranju političke karijere Stjepana Mesića, ali i u predsjedniku HSLS-a Darinku Kosoru

Vilim Ribić (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Vilim Ribić (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Za smanjenje plaća u javnom sektoru nema temelja, no dogodi li se to, sindikati će sigurno u štrajk s početkom školske godine, a vjerojatno i tužiti poslodavce, kazali su u utorak na konferenciji za novinare iz Nezavisnog sindikata znanosti.

Predsjednik tog sindikata Vilim Ribić je na današnjoj konferenciji za novinare otkrio da nade polaže u SDP, no samo ako se ta stranka promijeni, tj. postane uistinu socijaldemokratska, a ne liberalna, kakva je sada, pojasnio je Ribić.

"Pozivam SDP da se vrati radu, nama treba jaka stranka koja će štititi rad. SDP se lažno predstavlja, oni su liberalna stranka. Narodnu stranku vodi predstavnik krupnog kapitala, HSP je stranka koja se protivi pravnom tretmanu ratnih zločina, HSS je seljački sindikat. Naša politička scena nema nikog tko bi stao iza rada. Pozivam Milanovića da dođe među radnike, neće se uprljati", oštar je bio Ribić koji je najavio da će sindikati zbog lošeg stanja na političkoj sceni možda biti primorani na radikalne poteze.

"Trenutno ne vidimo opciju koja bi bila politički oslonac sindikatima. Zbog toga je moguće da krenemo u osnivanje sindikalne stranke", rekao je Ribić koji kaže da nadu vidi u mogućem ponovnom aktiviranju političke karijere Stjepana Mesića, ali i u predsjedniku HSLS-a Darinku Kosoru za kojeg kaže da je "u posljednje vrije povukao politički samoubilačke poteze".

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 17.08.10. 14:38

sindikalna stranka je komunistička stranka


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 17.08.10. 15:22

nije problem sto su u HDZu lopovi i sto je vlada glupa i nesposobna, uvijek je takvih billo i uvijek ce ih biti. problem je sto je opozicija takva kilava i sto sindikate vode takvi kompromitirani glupani. sa ovakvom opozicijom i ovakvim sindikatima HDZ ce jos dugo biti na vlasti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika