01.10.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

PRAVOSUĐE

NAJAVLJENE MJERE RASTEREĆENJA SUDSTVA

NAJAVLJENE MJERE RASTEREĆENJA SUDSTVA

Čini se kako postoje naznake da bi u idućih nekoliko godina domaće pravosuđe moglo postati efikasnije. Prebacivanjem predmeta u kojima se stranke ne spore sa sudova na javne bilježnike, hrvatski bi se sudovi rasteretili za oko 60 tisuća predmeta godišnje, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić. “Najavljeni zakon o nasljeđivanju po kojem bi javni bilježnici preuzeli, među ostalim, i ostavinske rasprave, rasteretio bi sudove. No, bez dodatnih ulaganja u pravosuđe ni to ne bi pomoglo u rješavanju zaostalih predmeta”, rekao je Crnić. Tom prigodom istaknuo je kako bi najavljeni rebalans državnog proračuna bio dobra prilika da vlast ispuni svoje obećanje o dodatnom ulaganju u razvitak pravosuđa.
Ministrica pravosuđa Ingrid Antičević Marinović izjavila je kako će pored novog Zakona o nasljeđivanju, sudove rasteretiti i izmjene i dopune ovršnog zakona prema kojima bi i ovršni postupci prešli u nadležnost javnih bilježnika.

Vezane vijesti

Vandoren hrabri Miljenića

Vandoren hrabri Miljenića

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i veleposlanik EU-a Paul Vandoren susreli su se danas u sklopu svojih redovitih sastanaka vezano za monitoring… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika