19.08.2010. / 12:37

Autor: Hina

Holcim smanjio dobit u drugom tromjesečju

"Još uvijek postoje određeni elementi neizvjesnosti zbog kojih je teško išta prognozirati. To su visoke razine državnih dugova, koji ograničavaju daljnje programe poticaja, posebno u Europi", priopćio je Holcim

Holcim se u Europi suočava s problemimaHolcim se u Europi suočava s problemimaŠvicarski proizvođač cementa Holcim u četvrtak je priopćio da je drugo ovogodišnje tromjesečje zaključio s neto dobiti od 399 milijuna švicarskih franaka (383 milijuna dolara), što je 12 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Neto prihodi te kompanije istodobno su uvećani 11 posto, na 6,16 milijardi franaka, izvijestio je nadalje Holcim.

Grupacija je priopćila kako se, dok na mnogim od svojih tržišta u nastajanju, kao i na tržištu sjevernoameričkog kontinenta, nastavlja bilježiti rast, u Europi nastavlja suočavati s otežanim okolnostima poslovanja.

"Još uvijek postoje određeni elementi neizvjesnosti zbog kojih je teško išta prognozirati. To su visoke razine državnih dugova, koji ograničavaju daljnje programe poticaja, posebno u Europi", priopćio je Holcim.

"Iako američko gospodarstvo bilježi oporavak, on još uvijek nije zahvatio sve gospodarske segmente".

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika