19.08.2010. / 14:43

Autor: Nacionalova redakcija

U slast: Čokoladom protiv infarkta

Klasično pakiranje čokolade ima oko 100 grama, ali količina zdravih kakao sastojaka koju sadrži dosta varira

Čokolada sadrži antioksidanseČokolada sadrži antioksidanseKoličina crne čokolade od 19 g do 30 g dva puta tjedno može smanjiti rizik od srčanog udara za 32 %,, objavili su nedavno znanstvenici.

Postotak se smanjuje na 26 % kada se ova količina uzima jednom mjesečno, dok svakodnevno konzumiranje ne donosi neku posebnu promjenu.

Klasično pakiranje čokolade ima oko 100 grama, ali količina zdravih kakao sastojaka koju sadrži dosta varira. Crna čokolada obično sadrži 75% kakaa dok standardna mliječna čokolada ima 20 % kakaa ili čak i manje.

Vjeruje se da flavonoidi koji se nalaze u kakau štite od bolesti srca i visokog krvnog tlaka.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika