19.08.2010. / 14:43
U slast: Čokoladom protiv infarkta
Klasično pakiranje čokolade ima oko 100 grama, ali količina zdravih kakao sastojaka koju sadrži dosta varira
Čokolada sadrži antioksidanseKoličina crne čokolade od 19 g do 30 g dva puta tjedno može smanjiti rizik od srčanog udara za 32 %,, objavili su nedavno znanstvenici.
Postotak se smanjuje na 26 % kada se ova količina uzima jednom mjesečno, dok svakodnevno konzumiranje ne donosi neku posebnu promjenu.
Klasično pakiranje čokolade ima oko 100 grama, ali količina zdravih kakao sastojaka koju sadrži dosta varira. Crna čokolada obično sadrži 75% kakaa dok standardna mliječna čokolada ima 20 % kakaa ili čak i manje.
Vjeruje se da flavonoidi koji se nalaze u kakau štite od bolesti srca i visokog krvnog tlaka.
Vezane vijesti
Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene
Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više
- Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji
- Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt
- Stres smanjuje mozak
Komentari
Ovaj članak nema komentara.
Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.
Najnovije
-
05.07.2012. / 10:38
Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište
-
29.06.2012. / 16:26
Šokantna i provokativna modna predstava
-
29.06.2012. / 16:20
'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'
-
29.06.2012. / 16:09
Uživajte u sekundu dužem vikendu