27.08.2010. / 18:52

Autor: Martina Čizmić

Video: Zatočeni čileanski rudari poslali video poruke svojim obiteljima

U snimci koja traje nešto manje od pola sata, rudari su svijetu pokazali kako se nose s zatočeništvom

Obitelji su sa suzama u očima pratile video snimku (Reuters)Obitelji su sa suzama u očima pratile video snimku (Reuters)Trideset i tri rudara koji su zatočeni 700 metara ispod zemlje u čileanskom rudniku snimili su i poslali na površinu videoporuke svojim obiteljima.

U snimci koja traje nešto manje od pola sata, rudari su svijetu pokazali kako se nose s zatočeništvom. Vrijeme krate igranjem domina, a međusobno se hrabre pljeskom i navijanjem.

Obiteljima su poslali poruke kako su dobro te kako jedva čekaju izlazak na površinu.

Podsjetimo, čileanski rudari ostali su zatočeni u rudniku početkom mjeseca nakon što se zbog eksplozije urušilo okno. Živote im je spasilo sklonište u kojem su imali ograničene količine hrane i vode. Početkom tjedna s njima je uspostavljen kontakt te im je kroz uzak otvor počela dostava hrane i vode.

Bušilica koja bi trebala izbušiti paralelno okno kroz koje bi ih spasili već je postavljena, no predviđa se da će joj trebati oko 4 mjeseca da se probije do njih.

Vezane vijesti

Tisuće Španjolaca brane rudnike ugljena

Tisuće Španjolaca brane rudnike ugljena

Tisuće rudara sa sjevera Španjolske prosvjedovali su u četvrtak u Madridu zbog mjera vlade desnog centra koja najavljuje zatvaranje ugljenokopa i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika