03.09.2010. / 13:18

Autor: Nacionalova redakcija

Toshiba predstavila svoj prvi Android tablet prijenosnik

FOLIO 100 media tablet prijenosnik nudi bogat multimedijski doživljaj uključujući Flash 10.1 i opcije WLAN i Bluetooth

Novi Toshibin tabletNovi Toshibin tabletToshiba Europe GmbH danas je predstavila svoj novi media tablet prijenosnik FOLIO 100. 25.7cm/ 10.1'' osobni media tablet prijenosnik predviđen je za ljude koji traže 100% prenosiv i svestran uređaj uvijek pri ruci te žele najbolje od digitalnog. FOLIO 100 dolazi sa širokim spektrom aplikacija i usluga olakšavajući korištenje medija, pretraživanje weba i društveno umrežavanje, te nudi bogat multimedijski doživljaj. Jednostavan i ugodan za korištenje, FOLIO 100 ima pametno grafičko sučelje, koje je razvila Toshiba s ciljem da postane broj jedan sa Android 2.2 (Froyo). FOLIO 100 biti će dostupan tijekom četvrtog kvartala 2010. diljem Europe, Bliskog Istoka i Afrike.

"Naš FOLIO 100 media tablet prijenosnik nudi jednostavno stjecanje iskustva kroz zabavu, druženje na socijalnim mrežama i mobilni internet - bilo kada i bilo gdje", izjavio je Marco Perino, General Manager Digital Life Products and Services. Sa svojim brojnim mogućnostima povezivanja, FOLIO 100 je opremljen sa utorom za SD karticu, HDMI® priključak, USB 2.0, Wi-Fi® i Bluetooth®, dok će Mobile Broadband (3G) verzija uslijediti uskoro.

Svestrani multi-talent sa brojnim korisnim aplikacijama

FOLIO 100 sadržava brojne već unaprijed instalirane aplikacije: Opera Mobile (web pretraživač), FBReader (e-book čitač), Document To Go® (office suite), Evernote® (bilješke), Adobe® Flash 10.1 i Fring®, aplikacija koja u kombinaciji sa ugrađenom web kamerom omogućuje video pozive sa prijateljima i obitelji.

Neka glazba svira ... - preuzimanje datoteka sa Toshiba Market Place

Media tablet prijenosnik upotpunjen je sustavom, Toshiba Market Place, novom uslugom za jednostavan pristup raznim multimedijskim sadržajima, uslugama i aplikacijama. Music Place, koji je pokrenuo 7Digital nudi jednostavan pristup jednom od najbogatijih glazbenih kataloga te omogućuje jednostavno usklađivanje nekoliko uređaja. Radio Place omogućuje pristup određenim IP radio uslugama. Putem App Place, korisnici mogu preuzeti aplikacije kompatibilne s Folio 100.

Snažan i izdržljiv osobni uređaj

Iako je tanak 14 mm i mase 760 g, FOLIO 100 zasnovan je na snažnom Nvidia® TegraTM 2 procesoru koji pruža idealnu ravnotežu između visokih performansi i minimalne potrošnje baterije. Trajanje baterije od sedam sati, pruža mogućnost rada skoro cijeli radni dan bez potrebe za dodatnim napajanjem. Instant-on funkcija omogućuje tablet prijenosniku da bude spreman za upotrebu za manje od 30 sekundi. 16GB interne memorije sadrži glazbu, video, fotografije, e-mailove, te ostale sadržaje i može se nadograditi pomoću SD kartice.

Developer sustav portal pruža podršku za optimizaciju aplikacija

"Potičemo sve korisnike i developere da se pridruže našem Folio 100 eko sustavu s ciljem kreiranja aplikacija, igrica i ostalih sadržaja za Folio 100", izjavio je Marco Perino. Toshiba je već pokrenula stranicu www.toshibatouch.eu za developere koja im omogućuje optimizaciju aplikacija za Folio 100. "Također pozivamo korisnike da sudjeluju u FOLIO zajednici sa svojim idejama za developere", izjavio je Marco Perino.

Vezane vijesti

Apple predstavio treću generaciju iPada

Apple predstavio treću generaciju iPada

Apple je sinoć predstavio novi iPad, treću generaciju svog mobilnog uređaja koji je kada se pojavio na tržištu definirao potpuno novu kategoriju.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika