10.09.2010. / 08:59

Autor: Nacionalova redakcija

Tadić smjenjuje ministra: Vuk Jeremić pred otkazom zbog rezolucije o Kosovu?

Tadić još nije donio odluku o Jeremićevoj ostavci. Danas piše da su još uvijek otvorene sve opcije. I Jeremićev ostanak na funkciji, i Tadićevo traženje da se povuče, ali bi Jeremić i sam mogao dati ostavku

Vuk Jeremić i Boris TadićVuk Jeremić i Boris TadićPredsjednik Srbije Boris Tadić razgovarat sa šefom srbijanske diplomacije Vukom Jeremićem, odmah po njegovom povratku iz New Yorka, o tome da li će doći do promjene na čelu Ministarstva vanjskih poslova, piše beogradski Danas.

Jeremićevu ostavku ovih dana su zahtjevale opozicijske stranke Liberalno-demokratska partija i Nova Srbija, a i lider Napredne stranke Tomislav Nikolić kazao je da će zahtjevati da premijer Mirko Cvetković i ministar vanjskih poslova odu s funkcija u slučaju "poraza" srpske rezolucije u UN-u.

Tadić još nije donio odluku o Jeremićevoj ostavci. Danas piše da su još uvijek otvorene sve opcije. I Jeremićev ostanak na funkciji, i Tadićevo traženje da se povuče, ali bi Jeremić i sam mogao dati ostavku.

Podsjetimo, Opća skupština UN-a u četvrtak je jednoglasno prihvatila rezoluciju o Kosovu, čiji je prijedlog Srbija usuglasila s Europskom unijom, kojom se otvara put za dijalog Beograda i Prištine o unapređenju međusobnih odnosa. Upravo je to jedan od razloga zbog kojih se traži Jeremićeva ostavka, iako je on bio jedan od zagovornika 'tvrđeg pristupa' rezoluciji. Međutim, pod pritiskom Europske unije morao je pristati na ublaženu rezoluciju.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 10.09.10. 12:22

Možete vi raditi što hoćete, ali Kosovo više nikad neće biti srpsko, kao što nije ni tkz. Krajina i sve drugo. Budite sretni ako ne izgubite i Vojvodinu i Sandžak.


registracija
24/4/10

fiorano, 10.09.10. 22:53

To nam je najvažnije.Da kosovo ne bude srbija--A kod nas sve cvjeta imamo dobre plaće nemamo nikakvih problema.Nema kriminala korupcije .Prodali smo sve što je itko htio kupiti.Imamo Todorića modnog mačka vlatku i dikana maju morales antu gotovca.Sve nam je tip top.Ali važno je da kosovo nije srbija.Živimo u svinjcu kao i oni možda i gorem


registracija
19/4/10

galileos, 11.09.10. 11:41

sve je to isto.
i kod nas i kod vas je samo obican narod stradao i dalje strada.
pogledajte ko su naj bogatiji i srbi i hrvati?
samo ratni profiteri + porodice tudjmana i milosevica.


registracija
11/1/10

fluid, 11.09.10. 12:30

Galileos.Ponovo moram dati komentar na tvoj.U pravu si sa svojim komentarom ali da bi me uvjerio kako si racionalan Srbin(takvih je zaista malo.Barem ih ja nepoznam puno),odgovori mi da li TI ZNAŠ koja je ipak razlika između nas Hrvata i vas Srba?Ne po tome kako je tko prošao sa svojim političkim i drugim šljamom nakon rata,nego baš povodom samog rata.?Dakle da li ti je JASNO da Hrvati nisu dirali Srbiju?Ni metar nismo bili kod vas a da bi vam uzeli čak i ono što je nekada bilo Hrvatsko(do Zemuna).Kužiš(razumiješ li) TI tu razliku?Ako ne,isti si kao i svi tvoji srpskoga roda.


registracija
11/1/10

fluid, 11.09.10. 12:35

Apropo KOsova.Ista tema isto pitanje.Koji je autohtoni narod na prostorima današnjeg Kosova a tko je došao kao osvajač ili kao gost na ta područja?Nemoj mi govoriti o tome kako je to bilo davno.Vrijeme tu nema veze.E to ste vi Srbi.Dođete kao gosti,primi vas se kao takve a vi onda prvom prilikom sve proglasite svojim.Pošteno nema šta.Ispravan postupak vrijedan čovječnosti kojom se tako dičite.Meni se čini da vi pojma nemate šta je to poštovanje i karakter.No,kako sijete kad tad ćete tako i požeti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika