16.09.2010. / 08:08

Autor: Nacional.hr

Ulemeku propao pokušaj bijega: Legiji u ćeliji pronašli dva detonatora

Ovo nije prvi put da je Legiji upropašten plan za bijeg, jer je početkom veljače 2009. u njegovoj ćeliji u Okružnom zatvoru pronađena kopija pištolja, koju ne registrira metal-detektor

Milorad Ulemek - LegijaMilorad Ulemek - LegijaU zatvorskoj ćeliji Milorada Ulemeka Legije, osuđenog za organiziranje ubojstva Zorana Đinđića, u Okružnom zatvoru u Beogradu u dvije kemijske olovke pronađeni su detonatori za eksploziv, saznaje „Blic", a beogradski istražitelji sumnjaju da je Ulemek planirao bijeg pomoću plastičnog eksploziva.

"U kemijskim olovkama su umjesto mina bili detonatori crne boje. Nestručne osobe ih ne bi razlikovale. Pretpostavljamo da je sljedeći planirani korak bio unošenje plastičnog eksploziva, pa je sve držano u tajnosti ne bi li se otkrio cijeli plan bijega", kaže izvor „Blica" upoznat sa istragom.

Isti izvor navodi da „te detonatore ne može otkriti niti jedan detektor na svijetu" i iznosi sumnju da su oni Ulemeku dani u kemijskoj olovci prilikom jedne od posjeta koje po srbijanskom zakonu nije moguće nadzirati.

On navodi da su detonatore otkrili zaposleni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, koji su pretresali Ulemekovu ćeliju dok on nije bio u njoj.

Legija je u međuvremenu iz beogradskog zatvora prebačen u najstrože čuvani srbijanski zatvor u Požarevcu gdje više nema fizički kontakt s posjetiteljima nego komunicira kroz neprobojno staklo. Upravo zbog toga otkriće detonatora više nije držano u tajnosti već je o svemu obaviještena javnost.

Ovo nije prvi put da je Legiji upropašten plan za bijeg, jer je početkom veljače 2009. u njegovoj ćeliji u Okružnom zatvoru pronađena kopija pištolja, koju ne registrira metal-detektor. Istražni organi tada su pretpostavljali da je pištolj planirao koristiti prilikom pokušaja bijega.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika