23.09.2010. / 09:24

Autor: Hina

Linta nagrađen za film "Crnci" na Aleksandrijskom festivalu

Film "Crnci" redatelja Gorana Devića i Zvonimira Jurića prikazan je u natjecateljskom programu, a međunarodni žiri rad direktora fotografije Branka Linte prepoznao je kao izuzetan i nagradio ga nagradom Best Artistic Achievement

Scena if filma 'Crnci'Scena if filma 'Crnci'Snimatelj Branko Linta nagrađen je za film "Crnci" na 26. aleksandrijskom filmskom festivalu mediteranskih zemalja, izvijestila je danas Kinorama.

Film "Crnci" redatelja Gorana Devića i Zvonimira Jurića prikazan je u natjecateljskom programu, a međunarodni žiri rad direktora fotografije Branka Linte prepoznao je kao izuzetan i nagradio ga nagradom Best Artistic Achievement.

To je "Crncima" dvanaesta nagrada u posljednjih godinu dana njegova festivalskog puta. Film je nedavno izabran za hrvatskog predstavnika u selekcijskom procesu Američke filmske akademije za nagradu Oscar u kategoriji "Najbolji strani film".

"Crnce" su prošle godine proizvele Kinorama i Hrvatska radiotelevizija. Glavne uloge u filmu tumače Ivo Gregurević, Rakan Rushaidat, Krešimir Mikić, Franjo Dijak i Nikša Butijer. Film je izašao i na domaćem DVD tržištu u distribuciji Continental filma.

Aleksandrijski filmski festival održavao se od 14. do 19. rujna.

Vezane vijesti

Represivna diskriminacija

Represivna diskriminacija

Policija u New Yorku izvela je u 2011. više pretraga mladih crnaca nego što ih živi u New Yorku, pokazuje najnovija analiza kontroverznog policijskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika