09.10.2010. / 22:30

Autor: Nacional.hr

Oporba u opsežnim pripremama: Sanadera će u utorak ispitivati najmanje 3 sata

Razgovor sa Sanaderom trajati će prema nekim procjenama i do 3 sata, što su dobro svjesni u redovima HDZ-a, pa su članovi Povjerenstva iz te stranke zatražili od čelništva svojega kluba zastupnika dodatne smjernice o tome kako da se pripreme za obranu

Ivo Sanader (arhiva)Ivo Sanader (arhiva)“O svjedočenju Ive Sanadera ovisit će hoću li ga pitati osjeća li se i on, kao Polančec, izdan od ostalih, no i bez toga pitanja ima dosta materijala za svjedočenje. Svakako ću ga pitati je li on osobno prihvatio Polančecovu prezentaciju o prodaji Ine na Predsjedništvu HDZ-a i je li kao premijer dobio o tome stav Koordinacije za gospodarstvo”, otkrio je Slobodnoj Dalmaciji SDP-ovac Josip Leko mali djelić sadržaja s kojim će oporbeni zastupnici Povjerenstva za Inu suočiti bivšeg premijera Ivu Sanadera 12. listopada, odnosno nadolazeći utorak.

Splitski dnevnik piše da je opozicija već pripremila strategiju pitanja kojima će “prorešetati” Ivu Sanadera o svim detaljima kako u vezi s prodajom Ine, tako i o načinu odlučivanja unutar HDZ-a i Vlade, te posebice o kontradiktornim dijelovima iskaza dvojice bivših svjedoka Damira Polančeca i Ivana Šukera.

Razgovor sa Sanaderom trajati će prema nekim procjenama i do 3 sata, što su dobro svjesni u redovima HDZ-a, pa su članovi Povjerenstva iz te stranke zatražili od čelništva svojega kluba zastupnika dodatne smjernice o tome kako da se pripreme za obranu pred provokativnim pitanjima koje pripremaju SDP i HNS, kao i o tome što smiju pitati bivšega vođu, a što ne, kako bi se izbjegle neugodnosti prilikom svjedočenja Ivana Šukera, koji im je zamjerio da su za to bili nedovoljno pripremljeni te da su ostavili mjesta za trijumf SDP-a. HDZ je pak navodno već krenuo u pomno razrađivanje strategije obrane.

“Tražit ću objašnjenje o plinskom biznisu, odnosno o tome zašto je uopće mijenjan međudioničarski ugovor između Ine i MOL-a i zašto je zamijenjen Šuker na mjestu predsjednika NO-a Ine, a poslije opet vraćen”, otkrio je SDP-ovac Gordan Maras.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 09.10.10. 22:50

našto bi to ličilo da nam dr.ivo završi u remetincu ? da li bi se HDZovci vezali lancima na rivi ? a mi ostali, stoka sitna zuba bi ih podržavali u tome da ostanu što dulje vezani ? joj što se veselim takvom raspletu !


registracija
30/6/09

jebivjetar, 09.10.10. 23:52

Lopov dr. Ivo Smranader ! Pun mi ga je klinac i njega i HDZ-ovske lopovske klike. Svi će oni u remetinac i neka tamo pridržavaju novčanike dok svira zatvorska himna koju im sklada dr. Josipović !


registracija
25/6/10

vidra, 10.10.10. 08:24

Kosorica se čudno ponaša od kako je i dragi Ivo došao na red. Od kako je obolila od amnezije ona i cijela vlada, imali smo samo osmjehe novinarima i naširoko hvaljenje što sve rade. Sada je to sve po skračenom postupku, pa predpostavljam da amnezija ide svojim uzlaznim tokom. Jedino ih je Šeks sve pretekao i probudio se iz 20-togodišnje amnezije i sljepila. I sad se kaje što je oslijepio. Da li ćemo doživjeti kolektivno kajanje?


registracija
25/10/09

sunce55, 10.10.10. 10:26

Jadnik baš mi ga je žao. Kosorica - "kud Ivo tud i ja"
Pa krenite onda u Remetinec.


registracija
8/7/09

bankar, 10.10.10. 10:41

samo oporba će ga ispitivati? znači ovi što su na vlasti ne trebaju oni sve znaju!


registracija
9/9/09

thor, 10.10.10. 15:43

dr. ivo je kao i svi šefovi čvrste ruke birao sebi za suradnike slabe poslušnike. a ti su sada pod samo laganim pritiskom raspjevali sve u šesnaest. i tako se krug zatvara i svi će lagano u rešt. no komunjare su bolje i čvršće organizirane. pravda će biti zadovoljena tek kad mister procent linić i mister provizija od kamate josipović završe na istom tom mjestu!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika