10.10.2010. / 21:33

Autor: Ana Smrečki

Umro kralj ćevapa Ante Rubelj: Pogreb u srijedu na zagrebačkom Miroševcu

U Zagrebu imaju 17 poslovnica, a jedna je i u Slavonskom Brodu. Prvu pečenjaru otvorio je njegov brat Ivan, krajem 70-tih. On je 90-tih odlučio krenuti u biznis s trapericama, pa je 1997. godine biznis prodao bratu Anti, za 200 tisuća maraka

U subotu je u 62. godini života preminuo vlasnik zagrebačkog lanca restorana Ante Rubelj, piše Jutarnji list. Umro je od posljedica srčanog udara u bolnici u Njemačkoj. Tamo se uputio na sastanak s dugogodišnjim direktorom tvrtke i prijateljem Zlatkom Milovcem. Shrvan od boli, za Rubelja kaže da je bio pošten i radišan čovjek. U narodu poznatiji kao kralj ćevapa, od Rubelj Grilla stvorio je jedan od najjačih brendova zagrebačke gastro ponude.

U Zagrebu imaju 17 poslovnica, a jedna je i u Slavonskom Brodu. Prvu pečenjaru otvorio je njegov brat Ivan, krajem 70-tih. On je 90-tih odlučio krenuti u biznis s trapericama, pa je 1997. godine tvrku prodao bratu Anti, za 200 tisuća maraka. Tada počinje priča o uspjehu Rubelj Grilla. Ante i njegova supruga Ankica otvaraju više restorana u kojima se prave vrhunski ćevapi iz originalne recepture. Tada dolazi i do svađe između braće, budući da je Ivan tvrdio da su se ćevapi komercijalizirali i da više nisu što su nekad bili.

Dok je Ivan često polemizirao u medijima, pokojni Ante nikada nije ispričao svoju stranu priče. Njegova kćer Ružica danas poručuje da njezin otac nije bio legenda, te da za njega nitko nije ni znao. Budući da je on to tako želio, ona je zamolila javnost da tako ostane i u budućnosti. Pogreb Ante Rubelja bit će u srijedu na zagrebačkom groblju Miroševac u 15.45 sati.

Vezane vijesti

Foto: Građani obilaze groblja na dan Svih svetih

Foto: Građani obilaze groblja na dan Svih svetih

Na zagrebačkom Mirogoju tijekom dana okupilo se mnoštvo građana koji posjećuju grobove, posljednja počivališta svojih najdražih, moleći se za njih,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika