12.10.2010. / 14:50

Autor: Hina

Freeman dobio nagradu za životno djelo Američkog filmskog instituta

Freemanu će nagrada, najveće priznanje koju taj institut dodjeljuje, biti uručena na svečanoj večeri u lipnju 2011. godine

Morgan FreemanMorgan FreemanOscarom nagrađeni glumac Morgan Freeman dobit će nagradu za životno djelo Američkog filmskog instituta (AFI), priopćila je ta organizacija nazvavši glumca "američkim blagom".

Freeman, star 73 godine, dobio je nagradu Oscar za ulogu u filmu "Djevojka od milijun dolara" a Zlatni globus za glavnu ulogu u filmu "Vozeći gospođicu Daisy". U svojoj 40 godina dugoj filmskoj i kazališnoj karijeri igrao je uloge u rasponu od Boga do predsjednika.

"Morgan Freeman je američko blago", rekao je u izjavi Howard Stringer, predsjednik uprave AFI-a.

"Tijekom desetljeća, igrajući zatvorenika, predsjednika ili Boga, on je utjelovljavao miran autoritet koji traži poštovanje za lik i umjetničku formu. Njegov doprinos kulturi podcrtan je i njegovim jedinstvenim glasom koji odjekuje srcima ljubitelja filma u cijelom svijetu".

Freemanu će nagrada, najveće priznanje koju taj institut dodjeljuje, biti uručena na svečanoj večeri u lipnju 2011.

Vezane vijesti

Morganu Freemanu nagrada za životno djelo AFI-ja

Morganu Freemanu nagrada za životno djelo AFI-ja

Slavni američki glumac Morgan Freeman u četvrtak je navečer primio nagradu za životno djelo Američkog filmskog instituta (AFI), a počast su mu, među… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika