13.10.2010. / 13:19

Autor: Martina Čizmić

Matulović Dropulić: Premijerka Kosor nije bila na sastancima oko Ine

"Točno je da su svi bili informirani o tome zašto se i na koji način mijenja te su temeljem toga mogli donijeti odluku", rekla je na kraju Marina Matulović-Dropulić

Marina Matulović Dropulić (Foto: T. Smoljanović)Marina Matulović Dropulić (Foto: T. Smoljanović)Bivši premijer Ivo Sanader tijekom svog svjedočenja pred saborskim povjerenstvom o Ini nekoliko je puta rekao kako je premijerka Jadranka Kosor bila upoznata sa cijelim procesom pregovora oko ugovora između MOL-a i Ine.

"U mojoj Vladi, u obje vlade, Kosor je bila moja prva zamjenica. I svi ključni ljudi, ne samo ona, su sudjelovali u konzulatcijama o ključnim političkim odlukama. To je najnormalnije i ne vidim u tome ništa čudno", rekao je bivši premijer.

Dan nakon tog svjedočenja, u obranu premijerke stala je ministrica graditeljstva Marina Matulović-Dropulić.

"Jadranka Kosor nije sudjelovala na sastancima oko Ine i MOL-a niti se u tom kontektsu spominjalo njeno ime", rekla je novinarima ministrica Matulović-Dropulić. Iako su ju okupljeni novinari željeli pitati da im pojasni svoju izjavu i komentira izjavu Ive Sanadera, ministrica nije dopustila niti jedno pitanje.

Novinarima je rekla kako je sve poslove oko izmjene ugovora i njegove izrade vodilo Ministarstvo gospodarstva na čijem čelu je bio Damir Polančec. Pojasnila je i kako je svaki član Vlade zadružen za svoj dio se za objašnjenje ne pita ministra nekog drugog resora.

"Točno je da su svi bili informirani o tome zašto se i na koji način mijenja te su temeljem toga mogli donijeti odluku", rekla je na kraju Marina Matulović-Dropulić.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
27/4/10

fuzija2, 13.10.10. 13:28

Koja je to agonija "jugojanjicarske mafije" na
kojoj jasi vlasnik mesic i drzi sve u UZDAMA
SA CVRSTOM KONTROLOM NAD
SDP-ovcima i
HDZ-ovcima
jer je mesicev HARAC tako cvrst u tom izvoru
milionskim svotama KUNA.


registracija
29/11/09

Ivis, 13.10.10. 13:47

Na pripetavanju s Mesicem, javno je izjavila, cak sa dozom hvaljenja, da je ucestovala u svim odlukama Vlade. TKO TU SADA LAZE ? Jednom zauvijek: TKO LAZE VANKA SA DRZAVNIH FUNKCIJA. Bez takvog zakona nema napredka!!!


registracija
11/1/10

fluid, 13.10.10. 14:12

Činjenica je da njene izjave idu u pravcu demonstriranja osobne sigurnosti .Činjenica je da Sanader očigledno laže da bi se osvetio.Da je i bila na tim sastancima,ni ona ni bilo tko pored Sanadera nebi mogli ni na šta uticati.On je glumac i despot i kao takav je uspio "očarati"mnoge.Sada je jasno da je on samo običan lopov koji je glumu iskoristio za osobni materijalni prosperitet dok je državu dalje gurnuo prema dnu kuda ju je Tuđman,prije njega dobrano usmjerio.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika