15.10.2010. / 12:24

Autor: Hina

Google premašio očekivanja 32-postotnim rastom dobiti

„Google je imao odlično tromjesečje", rekao je izvršni direktor Eric Schmidt u pripremljenoj izjavi

Eric SchmidtEric SchmidtGoogle je izvijestio o 32-postotnom skoku dobiti u trećem tromjesečju, na 2,2 milijarde dolara, uz prihode od 7,3 milijarde dolara.

Internetski oglašivački div objavio je u četvrtak da je zabilježio skok broja objavljenih oglasa i posjeta klijenata na stranice koje oglašava.

Izvješće je umirilo bojazni ulagača da tvrtka možda gubi fokus nakon što su mediji prošlog tjedna objavili da testira vozilo bez vozača i ulaže u polaganje podmorskog kabla koji bi tvorio kičmu velike farme vjetroelektrana uz istočnu obalu SAD-a.

„Google je imao odlično tromjesečje", rekao je izvršni direktor Eric Schmidt u pripremljenoj izjavi. "Naša osnovna djelatnost rasla je vrlo dobro a noviji segmenti našeg poslovanja i dalje pokazuju značajan zamah".

Optimistično izvješće o poboljšanju temeljnog dijela poslovanja potaknulo je rast cijene Googleovih dionica za gotovo 10 posto nakon zatvaranja burzi.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika