15.10.2010. / 13:11

Autor: Hina

Kineski hakeri ukrali južnokorejske vojne tajne

Kineski hakeri došli su do tajnih podataka o obrani i vanjskim poslovima Južne Koreje zahvaljujući lažnim elektroničkim adresama i lažno se predstavljajući kao visoki južnokorejski dužnosnici, izvijestile su petak južnokorejske tajne službe.

Južna Koreja upozorava na elitne kineske hakere (Reuters)Južna Koreja upozorava na elitne kineske hakere (Reuters)Kineski hakeri došli su do tajnih podataka o obrani i vanjskim poslovima Južne Koreje zahvaljujući lažnim elektroničkim adresama i lažno se predstavljajući kao visoki južnokorejski dužnosnici, izvijestile su petak južnokorejske tajne službe.

Državna obavještajna agencija koja je prije nekoliko mjeseci primijetila krađu upozorila je vladine dužnosnike i diplomate koji su bili žrtve tog hakerskog napada, rekao je glasnogovornik.

Hakeri su u ime predsjednikovih suradnika i diplomata slali poruke južnokorejskim dužnosnicima. Dokumenti u privitku koji su bili zaraženi virusom izgledali su kao važni dokumenti, poput analiza o Sjevernoj Koreji.

No, kada bi neki južnokorejski dužnosnik otvorio poruku, dokumenti pohranjeni u njegovu računalu automatski bi se prekopirali, rekli su predstavnici obavještajne službe u Seulu.

Mediji nisu objavili kada se krađa dogodila.

Južnokorejski vojni dužnosnici upozoravaju da Sjeverna Koreja ima elitnu hakersku skupinu.

Vezane vijesti

Hakeri napali britansko ministarstvo unutarnjih poslova

Hakeri napali britansko ministarstvo unutarnjih poslova

Britansko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u subotu navečer da istražuje informacije o cyber napadu skupine Anonymous na njihovu internet… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika