16.10.2010. / 10:17

Autor: Hina

Sudac Turudić: Presuda protiv Polančeca nije pod utjecajem politike

"On je sam bio na sudu, bio je (na sudu) tijekom cijelog kaznenog postupka i siguran sam da je presuda donesena samo i isključivo na sudu", naglasio je Turudić

Ivan TurudićIvan TurudićSudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić izjavio je sinoć za Dnevnik 3 HTV-a kako presudu protiv bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca nije donio pod utjecajem politike, te da se to može zaključiti samo iz izjave Polančeca, kojom je on izravno uvrijedio sud.

Nakon što je jučer na Županijskom sudu pod predsjedanjem suca Turudića nepravomoćno osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora, jer je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću isplatio pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju, Damir Polančec je medijima poslao izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika, u kojoj navodi susrete s dužnosnicima HDZ-a nakon što je izašao iz zatvora u Remetincu 22. srpnja 2010. g.

U toj izjavi Polančec, uz ostalo, tvrdi kako mu je Vladimir Šeks rekao kaznu na koju će biti osuđen prije nego je ona izrečena te da je tražio od njega da tereti bivšeg premijera Ivu Sanadera.

Komentirajući tu izjavu, sudac Turudić je rekao kako je bio silno zatečen izjavom Polančeca da je presuda protiv njega donesena negdje drugdje, a ne na sudu.

"On je sam bio na sudu, bio je (na sudu) tijekom cijelog kaznenog postupka i siguran sam da je presuda donesena samo i isključivo na sudu", naglasio je Turudić.

"Optuženi Polančec se ima pravo braniti kako želi, ali nema pravo da vrijeđa", kazao je sudac Turudić, dodavši da je Polančec svojom izjavom direktno uvrijedio sudsko vijeće koje je sudjelovalo u konkretnom predmetu.

Istaknuo je i kako je vrlo nekorektno nakon rasprave napadati paušalno, bez ikakvih dokaza.

"Polančec kao i njegov branitelj Anto Nobilo, imali su priliku staviti zahtijev za moje izuzeće ako su smatrali da sam pristran", kazao je Turudić.

Za Vladimira Šeksa, rekao je da su dobri poznanici no da se čuju vrlo rijetko.

Na novinarsko pitanje bi li presuda protiv Polančeca bila blaža da je za sve teretio bivšeg premijera Ivu Sanadera, Turudić je rekao kako su to hipotetske stvari. Podsjetio je kako Sanader u tom postupku nije optužen i nije ni predložen za svjedoka, napomenuvši da je Polančec imao priliku predložiti ga za svjedoka.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 16.10.10. 10:33

Gospo sudac i gospodo suci.Ovakvim redom; 1.Vi biste trebali biti pravednost i pravičnost ove zemlje-to niste definitivno.2.Moral vam nije uopće jača strana i varate se kako niste prepoznati kao potkupljivi,pristrani i vrlo rigidni kao takvi.3.Laže Turudić,kao uostalom i većina sudaca ove zemlje,da je sud neovisan od uticaja politike.Do ovoga stanja zemlja nebi došla da ste vi na vrijeme djelovali kao NEOVISNI. 4.Postavljeni ste po političkoj liniji u Tuđmanovo vrijeme i otplaćujete dug politici.Sada ste glavni.Blagoslovili ste pljačku povjesnih razmjera bez ikakvog uticaja!Da niste,nebi ova zemlja bila gdje je.5.Na vama i isključivo na vama je da ova zemlja funkcionira po pravdi.Vi ste SUD,vi ste oni koji nešto dozvoljavaju ili ne.Zemlja je OPLJAČKANA a takvo kazneno djelo imate u Kaznenom zakonu RH.Za provođenje zakona ste vi zaduženi. 6. Da ste djelovali po savjesti bio bi dokaz da je imate.Ovako...?Dakle kriminal u Hrvatskoj ste VI dozvolili i snosite povjesnu odgovornost za stanje nacije.Turudić laže u slučaju Šeks-Polančec i to je jasno kao dan.Bilo je tako očigledno na TV-u.


registracija
31/1/10

STTony, 16.10.10. 12:05

Ako to kaže sudac onda mu u potpunosti vjerujem. Pa svi znamo da su oni pošteni, radišni i jedino im je zakon svetinja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika