19.10.2010. / 12:55

Autor: Hina

Filmu 'Nek ostane među nama' nagrade za najbolji film i za najboljeg glumca u New Yorku

Film je sudjelovao u konkurenciji deset filmova iz svijeta, među kojima je bio i posljednji film Jeana Luca Godarda "Film Socialisme"

Rajko GrlićRajko GrlićDugometražni igrani film Rajka Grlića "Neka ostane među nama" osvojio je nagradu za najbolji film i nagradu za najboljeg glumca na 4. međunarodnom filmskom festivalu GSIFF New York 2010, održanom od 7. do 17. listopada, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar.

Film je sudjelovao u konkurenciji deset filmova iz svijeta, među kojima je bio i posljednji film Jeana Luca Godarda "Film Socialisme".

Grlićev je film dosad osvojio 16 nacionalnih i međunarodnih festivalskih nagrada, među kojima i Kristalni globus za najboljeg redatelja na ovogodišnjem festivalu u Karlovym Varyma te sedam Zlatnih arena na ovogodišnjem festivalu u Puli, među kojima za najbolji film i najboljeg redatelja.

Ta suvremena zagrebačka drama nastala je u produkciji Mainframea i u koprodukciji s produkcijskim kućama NP7 iz Hrvatske, Studijem "Maj" iz Slovenije, produkcijskom kućom "Yodi" iz Srbije i Hrvatskom radiotelevizijom.

Film su sufinancirali hrvatsko Ministarstvo kulture i Hrvatski audiovizualni centar.

Vezane vijesti

Festival u Herceg Novom: Nagrade Grliću, Šerbedžiji i Cvitešić

Festival u Herceg Novom: Nagrade Grliću, Šerbedžiji i Cvitešić

Filmski festival u Herceg Novom završen je u nedjelju navečer svečanom dodjelom nagrada, a među dobitnicima su i hrvatski redatelj Rajko Grlić, te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika