20.10.2010. / 08:34

Autor: Totalsport

SP u gimnastici: Ude u finalu, Seligman i Možnik prve rezerve

Hrvatska je reprezentacija momčadske kvalifikacije višeboja završila na 31. mjestu (328.768), a najbolji su bili Kinezi

Filip UdeFilip UdeFilip Ude četvrtim se rezultatom kvalifikacija plasirao u finale konja s hvataljkama na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u Rotterdamu.

Srebrni hrvatski olimpijac iz Pekinga svoju je vježbu odradio još u ponedjeljak i s ocjenom 15.500 držao treće mjesto. Nakon što su u utorak kvalifikacije odradili i svi preostali gimnastičari, Čakovčanin je pao za samo jedno mjesto, ali finale mu nije mogao pobjeći.

Prvi će se put tako u karijeri Ude naći u pojedinačnom finalu na svjetskoj smotri. Robert Seligman ostao je samo jedan korak kratak. Kvalifikacije konja s hvataljkama završio je na devetom mjestu (15.200) i time zaradio status prve rezerve za subotnji finale. Inače, najbolji je rezultat u kvalifikacijama ove discipline ostvario Mađar Krisztian Berki, aktualni svjetski doprvak.

Status prve rezerve ima i Marijo Možnik za finale preče. Naš je gimnastičar kvalifikacije završio na desetom mjestu (15.233), ali kako su ispred njega trojica Amerikanaca, a samo dvojica mogu nastupiti u finalu, Možnik je prvi na čekanju.

Dodajmo i da je Ude kvalifikacije višeboja završio na 56. mjestu s 84.540 bodova, Marko Brez je 85. (81.532), Filip Boroša 122. (78.481), a Matija Baron 123. (78.431). U finale su ušla 24 vježbača.

Hrvatska je reprezentacija momčadske kvalifikacije višeboja završila na 31. mjestu (328.768), a najbolji su bili Kinezi.

Vezane vijesti

Seligman četvrti, Tkalčec šesta

Seligman četvrti, Tkalčec šesta

Dvoje je hrvatskih finalista na natjecanju Svjetskog gimnastičkog kupa u Gentu ostalo bez plasmana na pobjedničko postolje. Robert Seligman je bio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika