20.10.2010. / 12:30

Autor: Totalsport

Počinje Svjetski kup skijaša: Može li Ivica u Söldenu prvi put među deset?

povijest kaže da najviše šanse za dobar rezultat u Söldenu imaju Didier Cuche i Ted Ligety. Švicarac Cuche je prošle godine pobijedio, a prije dvije godine bio drugi. Amerikanac Ligety je, pak, zadnje tri godine na postolju u Söldenu. Dva je puta bio drugi, a jednom treći

Ivica KostelićIvica KostelićOvog vikenda počinje novi Svjetski kup skijaša. Kako već nalaže tradicija sezona će početi u austrijskom zimovalištu Söldenu, dvama veleslalomima...

U subotu će na stazu najbolje skijašice, a u nedjelju će se po istoj stazi spuštati najbolji skijaši, među njima i jaka hrvatska nada, Ivica Kostelić.

Najbolji hrvatski skijaš u ovu će sezonu ugaziti kao jedan od favorita za konačnu krunu, a to je veliki Kristalni globus, koji je namijenjen pobjedniku Svjetskog kupa. Prošle je sezone Kostelić bio peti, a gledao je samo u leđa pobjedniku Carlu Janki, te Benjaminu Raichu, Didieru Cucheu i Akselu Lundu Svindalu.

I uoči ove sezone mnogi kroničari Svjetskog kupa svrstavaju Ivicu među pet glavnih favorita, no moramo istaknuti da je gotovo tradicija da Ivica u sezonu kreće s nogom na kočnici. Naime, nikada nije ostvario posebno dobar rezultat na zeldenskom veleslalomu. Najbolji rezultati su mu 12. mjesta ostvarena 2003. godine i prošle sezone.

Isto tako, kroz karijeru je Ivici veleslalom bio najslabija disciplina, makar je prošle sezone postajao sve opasniji i u tim utrkama. Prošle je godine bio ukupno 21. u veleslalomskom redoslijedu.

Inače, povijest kaže da najviše šanse za dobar rezultat u Söldenu imaju Didier Cuche i Ted Ligety. Švicarac Cuche je prošle godine pobijedio, a prije dvije godine bio drugi. Amerikanac Ligety je, pak, zadnje tri godine na postolju u Söldenu. Dva je puta bio drugi, a jednom treći.

U zadnjih trinaest godina po dvije pobjede na ovom veleslalomu imaju Austrijanac Hermann Maier i Amerikanac Bode Miller.

Rezultati Ivice Kostelića u Söldenu:

2009.: 12. mjesto

2008.: bez plasmana

2007.: bez plasmana

2005.: bez plasmana

2004.: bez plasmana

2003.: 12. mjesto

2002.: 29. mjesto

2001.: 28. mjesto

Povijest veleslaloma u Söldenu:

2009.: 1. Cuche (Švi), 2. Ligety (SAD), 3. Janka (Švi)...

2008.: 1. D. Albrecht (Švi), 2. Cuche (Švi), 3. Ligety (SAD)...

2007.: 1. Svindal (Nor), 2. Ligety (SAD), 3. Palander (Fin)...

2006.: nije se vozilo

2005.: 1. Maier (Aut), 2. Miller (SAD), 3. Schönfelder (Aut)...

2004.: 1. Miller (SAD), 2. Blardone (Ita), 3. Palander (Fin)...

2003.: 1. Miller (SAD), 2. Covili (Fra), 3. Chenal (Fra)...

2002.: 1. Eberharter (Aut), 2. Covili (Fra), 3. Von Grünigen (Švi)...

2001.: 1. Covili (Fra), 2. Eberharter (Aut), 3. Von Grünigen (Švi)...

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika