20.10.2010. / 14:45

Autor: Hina

U Australiji prvi put uručen sudski nalog preko Facebooka

Policija je priopćila da se primatelj odazvao, rekao da razumije ozbiljnost prekršaja i izjavio da će izbrisati svoj profil na Facebooku

Facebook se uvukao u sve pore društvaFacebook se uvukao u sve pore društvaAustralska policija je sudski nalog muškarcu optuženom za uznemiravanje na društvenim mrežama uručila preko Facebooka.

Riječ je o prvom takvom slučaju u Australiji, a policija se za taj korak odlučila jer mu nalog nisu uspjeli uručiti osobno, telefonom ni poštom.

Strastveni korisnik Facebooka optužen je da je preko te društvene mreže uznemiravao bivšu djevojku i prijetio joj.

Policija mu je tako sve dokumente koje je izdao sud poslala na Facebook. Priložili su i video snimku na kojoj mu je sudski nalog pročitan "kao da je izrečen u živo".

Policija je priopćila da se primatelj odazvao, rekao da razumije ozbiljnost prekršaja i izjavio da će izbrisati svoj profil na Facebooku.

Ipak, nije riječ o prvom slučaju da je za sudski postupak u Australiji iskorištena nova tehnologija. Godine 2008. preko Facebooka su uručeni neki pravni dokumenti, a iste je godine sudski nalog uručen SMS-om.

U Australiji koja ima 22,5 milijuna stanovnika profil na Facebooku ima devet milijuna ljudi.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika