20.10.2010. / 16:40

Autor: Boris Bilas

Sanader se vraća u Sabor: 'HDZ-ovci, pazite da vam se ne omakne spontani pljesak!'

"Ispunjeni su uvjeti za obnašanje zastupničkog mandata Ive Sanadera s danom 22. listopada", zaključio je predsjednik Povjerenstva Damir Sesvečan

Ivo SanaderIvo SanaderMandatno imunitetno povjerenstvo utvrdilo je da je Ivo Sanader vezano za svoj mandat postupio po propisima te da nema prepreka njegovom povratku u Sabor. U Sabor se vraća već u petak 22. listopada. Sanaderov povratak u Sabor izglasan je jednoglasno.

Dakle, on bi u petak trebao položiti svečanu prisegu. Bit će to sigurno još jedan medijski zanimljiv događaj, a Sanader će osim povratka među svoje kolege malo 'podebljati' i novčanik jer će kao zastupnik imati pravo na saborsku plaću od najmanje 16 tisuća kuna.

"Ispunjeni su uvjeti za obnašanje zastupničkog mandata Ive Sanadera s danom 22. listopada", zaključio je predsjednik Povjerenstva Damir Sesvečan. Nakon što se Sanader vrati u saborske klupe, Sabor će napustiti njegova dosadašnja zamjenica Željana Podrug.

Ivan Drmić (HDSSB) demantirao je jučerašnje tumačenje SDP-ovca Arsena Bauka da HDZ ne želi raspraviti Sanaderovo reaktiviranje mandata jer čeka Drmića kako bi uz njegovu pomoć Sanaderu osporili pravo na mandat.

Rat HDZ-a i Sanadera: Ruši li odbjegli premijer svoju bivšu stranku?

"O Sanaderovu povratku nisam razgovarao ni s kim izvan moje stranke. Ne želim raditi u maniri Ive Josipovića, koji često tvrdi da radi po zakonu pa onda kaže da nije po zakonu, ali je moralno", rekao je Drmić.

Kazao je i da je javnosti poznato kako on osobno nema dobro mišljenje o Sanaderu, ali da će glasovati za Sanaderov povratak u saborske klupe. "Nije mi drago samo što će se HDZ pojačati još jednim zastupnikom s njihove izborne liste i što će, kako se izbori bliže, biti sve jači", dodao je.

Sanader će kao zastupnik imati pravo na saborsku plaću od najmanje 16 tisuća kunaSanader će kao zastupnik imati pravo na saborsku plaću od najmanje 16 tisuća kuna

Sesvečan je, pak, podsjetio da je SDP bio suzdržan kad je Sanader lani podnio zahtjev da mu se, nakon odlaska s premijerske dužnosti, odmrzne pa zamrzne zastupnički mandat. "Očekujem da će se SDP isto tako ponijeti i danas", rekao je.

Arsen Bauk (SDP) uzvratio mu je da je Sanader "HDZ-ov, a ne SDP-ov problem". "Ivo Sanader bio je i ostao HDZ-ov, a ne SDP-ov problem. Ne bojimo se njegovih govora. Nismo mu mi bili zamjenici ni pomoćnici ni pomagači, a HDZ-ovci neka paze da ih ne ponese u neka stara vremena pa da mu slučajno ne zaplješću", poručio je Bauk.

Replicirao je ponovo Sesvečan, koji se čudi što je "baš slučajno ispalo da se Sanader vraća isti dan kad je SDP podnio zahtjev da se vladi izglasa nepovjerenje". Uvjeren je da to dokazuje kako SDP računa na Sanaderov glas, no njegovo su izlaganje prekinuli SDP-ovci, tražeći da se zahtjev stavi na glasanje.

"Ne morate ponoviti baš sve što premijerka kaže", spočitnula je Sesvečanu Gordana Sobol (SDP).

Oko zahtjeva za aktivaciju pa ponovno umirovljenje zastupničkog mandata Mladena Barišića, koji je 7. listopada upućen predsjedniku Hrvatskog sabora Luki Bebiću nije se otvorila nikakva rasprava, a njegov je zahtjev također prihvaćen.

U mirovanju Barišić nema zastupnički imunitet pa ostaje u istražnom zatvoru, ali si tim potezom eventualno otvara mogućnost za zastupničku mirovinu.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 20.10.10. 18:20

Biće veselo u saboru, štakori će se glodati do gole kože.

Je da sve to mi plaćamo ali ovaj put će barem biti zabavno.


registracija
25/6/10

vidra, 20.10.10. 20:29

Nije mi jasan Sanader. Što mu je cilj? Nije to samo osveta svojima? Nešto je drugo posrijedi. Njegov obraz je đon obraz, sva poniženja može podnijeti, da dođe do cilja. Ovaj puta njegov cilj mi nije jasan. Trebamo čekati, živi bili pa vidjeli.


registracija
30/9/09

davor12345, 20.10.10. 21:14

Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Konačno! Samo sam to čekao sve ove misece! Tuk na utuk!


registracija
10/7/09

Anemona, 21.10.10. 00:21

E,da mi je taj povratak vidjeti!!!!!
Srami se,Sanaderu.


registracija
30/8/10

TonyP, 21.10.10. 01:25

da netko ima srama ne bi bio to sto je i radio to sto radi??!!!


registracija
8/8/09

tovar62, 21.10.10. 09:57

Nije Ivo veslo sisa,ni tako naivan da je sudjelova u pljacki,pa da se vraca,nego ce se napokon poceti odmotavat klupko,da nije postupija kako je bio bi di i Ivo Pukanic,jer jos je jaka Udba,a Ivo se uspija izvuci,i mozda zadati zadnji udarac toj zloglasnoj organizaciji,,,,zivi bili pa vidili,,,,


registracija
8/8/09

tovar62, 21.10.10. 10:22

Dobro nam dosel Ivek,i sredi tu bagru lupesku,sa Seksmo na celu,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika