21.10.2010. / 15:39

Autor: Hina

Nokia ponovno u plusu, ali najavila otkaze za 1800 zaposlenih

U odvojenom priopćenju tvrtka je najavila da će ukinuti 1.800 radnih mjesta širom svijeta u sklopu nastojanja u smjeru učinkovitijeg poslovanja

Nokia je smanjila svoj tržišni udioNokia je smanjila svoj tržišni udioVodeći proizvođač mobitela u svijetu Nokia izvijestio je u četvrtak da je u trećem tromjesečju ponovno poslovao u plusu, i to u visini 529 milijuna eura ali je revidirao naniže podatak o tržišnom udjelu.

U istom tromjesečju lani tvrtka je zabilježila gubitak od 913 milijuna eura.

Neto prihodi porasli su u ovogodišnjem trećem tromjesečju za pet posto i iznosili su 10,27 milijardi eura, u skladu s očekivanjima analitičara. U odnosu na prethodna tri mjeseca povećani su za tri posto.

Razočarao je podatak o padu tržišnog udjela u trećem tromjesečju na 30 posto, s 34 posto u istom razdoblju lani, odnosno 33 posto u prethodna tri mjeseca.

Tvrtka je snizila i prognozu o tržišnom udjelu u 2010., za koji je dosad očekivala da će stagnirati a sada predviđa njegov blagi pad u odnosu na 2009.

U odvojenom priopćenju tvrtka je najavila da će ukinuti 1.800 radnih mjesta širom svijeta u sklopu nastojanja u smjeru učinkovitijeg poslovanja.

U trećem tromjesečju Nokia je prodala ukupno 110,4 milijuna mobitela, dva posto više nego u istom razdoblju lani ali nešto manje nego u prethodna tri mjeseca. Ta brojka uključuje 26,5 milijuna multifunkcionalnih mobitela, 61 posto više nego u istom tromjesečju lani.

Prosječna prodajna cijena njezinih mobitela iznosila je 65 eura, u odnosu na 64 eura u istom tromjesečju lani, odnosno 61 eura u prethodna tri mjeseca.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika