22.10.2010. / 12:59

Autor: Hina

McDonalds povećao dobit, uspješno proširio ponudu i poslovanje u Europi

Glavni suparnik McDonald'sa Burger King Holdings izvijestio je o padu prodaje na godišnjoj razini u četiri od proteklih pet tromjesečja

McDonalds je povećao svoje prihode za četiri postoMcDonalds je povećao svoje prihode za četiri postoAmerička tvrtka McDonald's, najveći lanac restorana u svijetu, izvijestila je u četvrtak o 10-postotnom rastu dobiti u trećem tromjesečju u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navodeći kao razlog uspješnu novu ponudu i širenje u Europi.

Dobit je iznosila 1,39 milijardi dolara. Prihodi su porasli za četiri posto na 6,3 milijarde dolara.

Rezultate u Europi poduprlo je preuređenje restorana i produženo radno vrijeme. Lani su prihodi u toj regiji činili 41 posto ukupnih prihoda tvrtke. U trećem tromjesečju prodaja u restoranima u Europi koji su otvoreni najmanje 13 mjeseci porasla je 4,1 posto. Taj je pokazatelj važan jer mjeri rast u postojećim a ne u novim restoranima.

U SAD-u su prodaju povećali frapei i voćno-mliječni sokovi.

Glavni suparnik McDonald'sa Burger King Holdings izvijestio je o padu prodaje na godišnjoj razini u četiri od proteklih pet tromjesečja. Taj je lanac za 3,3 milijarde dolara kupila njujorška investicijska tvrtka 3G Capital.

Wendys-Arbys Group, treći američki lanac hamburgera, izvijestio je o 3,9-postotnom padu prodaje u drugom tromjesečju.

Vezane vijesti

Foto: Hokejaši Medveščaka s fanovima u McDonaldsu posvećenom tom klubu

Foto: Hokejaši Medveščaka s fanovima u McDonaldsu posvećenom tom klubu

Dan nakon što su pregazili Linz s 9-0, hokejaši Medveščaka jutro su započeli brzom hranom. Na druženju nazvanom 'Na doručku sa zagrebačkim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika