22.10.2010. / 15:12

Autor: Hina

Hernadi: Surgut razmišlja o prodaji udjela u MOL-u; INA ne može biti dio pregovora

Prijelaz Surgutova udjela u ruke mađarske vlade svakako bi stvorio stabilniju situaciju, ustvrdio je nadalje je Hernadi u intervjuu

Zsolt HernadiZsolt HernadiRuska naftna tvrtka Surgutneftegaz razmišlja o prodaji 21,2-postotnog udjela u mađarskoj naftnoj i plinskoj grupi MOL, kazao je u četvrtak za Reuters neimenovani izvor, dok MOL-ov čelnik ističe da INA ne može biti dio pregovora o udjelu.

„Želimo prodati udio i nastavljamo razgovore s MOL-om", kazao je izvor, ne navodeći detalje.

Izvršni direktor mađarske naftne i plinske grupacije MOL Zsolt Hernadi naglasio je u petak da njegova kompanija ne pregovara izravno sa Surgutneftegazom o otkupu udjela.

Prijelaz Surgutova udjela u ruke mađarske vlade svakako bi stvorio stabilniju situaciju, ustvrdio je nadalje je Hernadi u intervjuu za mađarsku radijsku postaju MR1.

„To bi svakako značilo stabilniju situaciju", kazao je Hernadi. „Također, vlada bi bila mirnija budući da bi svima bilo jasno da MOL nije cilj akvizicije".

Pritom je čelnik MOL-a naglasio da hrvatska podružnica INA ne može biti dio pregovora o Surgutovom udjelu.

Mađarski ministar za razvoj Tamas Fellegi kazao je u izjavi za medijski portal Bloomberg da je preuzimanje Surgutovog udjela u MOL-u svakako jedno od rješenja.

Njegove su izjave u petak pojašnjene priopćenjem iz mađarskog ministarstva razvoja, u kojem stoji kako Mađarska i Rusija žele rješavati sva energetska pitanja u paketu, čiji je jedan element i Surgutov udio u MOL-u.

„S time u vezi ministar je kazao kako će vlada kao jedno od mogućih rješenja za trenutnu neizvjesnu situaciju razmotriti i preuzimanje udjela koji je trenutno u vlasništvu Surgutneftezaga", navodi se u priopćenju toga ministarstva.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika