25.10.2010. / 13:26

Autor: Hina

Dioki predao obvezujuću ponudu za kupnju pogona u Ravenni i Porto Torresu

Cilj Diokija je, kako navode, komercijalizirati 70 posto svoje proizvodnje PVC-a na talijanskom tržištu i pozicionirati se među tri vodeća dobavljača PVC-a u Italiji

Postrojenje Diokija u Zagrebu (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Postrojenje Diokija u Zagrebu (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Tvrtka Dioki danas je izvijestila da je u otvorenom roku predala obvezujuću ponudu za kupnju proizvodnih pogona u Ravenni i Porto Torresu, koji su u vlasništvu talijanskog društva Vinyls Italia Spa pod izvanrednom upravom.

Dioki je ponudu predao temeljem natječaja koji je objavljen 1. rujna s rokom predaje ponuda do 22. listopada, navodi se u priopćenju koje je Dioki objavio na Zagrebačkoj burzi.

"U ovaj poslovni projekt Dioki namjerava investirati instalacije, know how, 50 godina iskustva u petrokemijskom sektoru i jamstvo isporuke 200.000 tona godišnje sirovine potrebne da se odmah ponovno pokrene proizvodnja PVC-a. Namjera je Diokija maksimalno iskorištenje svih proizvodnih kapaciteta u Raveni i Porto Torresu", ističe se u priopćenju.

Te proizvodne linije tako bi, kako se navodi, uz Diokijev pogon S-PVC koji se gradi u Dini Petrokemiji na otoku Krku, a čije je dovršenje predviđeno u 2012. godini, zajedno nudile kompletan raspon proizvoda od PVC-a koji su komplementarni po svojoj namjeni.

Iz Diokija ističu da je talijansko tržište Diokijevo primarno tržište za PVC.

Cilj Diokija je, kako navode, komercijalizirati 70 posto svoje proizvodnje PVC-a na talijanskom tržištu i pozicionirati se među tri vodeća dobavljača PVC-a u Italiji.

"Ovim potencijalnim preuzimanjem stvorio bi se vodeći proizvođač PVC-a na području Mediterana i ujedno bi se zaokružio 'vinilni lanac'. Time bi se cjelokupna proizvodnja, od osnovne sirovine do finalnog proizvoda, objedinila na jednom području, što bi bio veliki iskorak u preko dva desetljeća dugoj suradnji s talijanskom petrokemijskom industrijom", naglašavaju iz Diokija.

Prema podacima iz priopćenja, unutar Grupe Dioki je u prošloj godini proizvedeno 178.000 tona proizvoda, a ukupni konsolidirani prihod Grupe bio je 224,3 milijuna eura. U ovoj godini očekuje se konsolidirani prihod od preko 300 milijuna eura i 222.000 tona proizvodnje, ističu iz Diokija i napominju da ta tvrtka izvozi 90 posto svojih priozvoda.

Vezane vijesti

Google kupio Motorola Mobility: Samo štitimo Android

Google kupio Motorola Mobility: Samo štitimo Android

Google je objavio kako je kupio Motorola Mobility, tvrtku koja proizvodi Motoroline mobilne telefone, za 12,5 milijardi dolara. Iako je taj potez… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika