25.10.2010. / 14:02

Autor: Hina

Dalekovod: Neto dobit od 38,2 milijuna manja za gotovo 40 posto

Prihodi od prodaje Dalekovoda u prvih devet mjeseci iznosili su 1,215 milijardi kuna što je u odnosu na isto razdoblje lani smanjenje, ali je, kako navodi Uprava, u skladu s poslovnim planom poslovanja za ovu godinu

Luka MiličićLuka MiličićDalekovod je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit u iznosu 38,19 milijuna kuna, što je za 39,9 posto manja dobit nego u isto vrijeme lani, podaci su iz financijskog izvješća koje je Dalekovod objavio na Zagrebačkoj burzi.

"U ovom obračunskom razdoblju ostvarena je neto dobit u iznosu od 38,19 milijuna kuna, što je u skladu s planiranim rezultatom poslovanja", navodi Uprava tvrtke.

Ukupni prihodi Dalekovoda u prvih devet mjeseci ove godine iznosili su 1,244 milijarde kuna, što je 36,4 posto manji prihod nego u istom razdoblju lani, a u otprilike istom postotku, za 36,3 posto, smanjeni su i ukupni rashodi koji su iznosili 1,197 milijardi kuna.

Prihodi od prodaje Dalekovoda u prvih devet mjeseci iznosili su 1,215 milijardi kuna što je u odnosu na isto razdoblje lani smanjenje, ali je, kako navodi Uprava, u skladu s poslovnim planom poslovanja za ovu godinu.

"Dalekovod već drugu godinu poduzima mjere štednje i racionalizacije poslovanja, u cilju optimiziranja poslovnih rezultata i prilagodbe recesijskim uvjetima u gospodarstvu. Utjecaj recesije vidljiv je kroz pogoršanu likvidnost i produljenje rokova naplate potraživanja kao i zaustavljanje realizacije već ugovorenih poslova od strane investitora", ističe Uprava Dalekovoda.

U izvješću se također napominje kako je na rezultat poslovanja u prvih devet mjeseci značajno utjecao rast troškova financiranja, uzrokovan vanjskim uvjetima opće nelikvidnosti.

Po podacima iz izvješća, financijski su prihodi Dalekovoda sa 23,16 milijuna kuna u prvih devet mjeseci lani smanjeni na 2,96 milijuna u prvih devet ovogodišnjih mjeseci, dok su istovremeno financijski rashodi smanjeni sa 54,86 milijuna kuna na 46,37 milijuna kuna.

Zarada prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), koja je u prvih devet mjeseci prošle godine iznosila 143,98 milijuna kuna, smanjena je za 10 posto na 129,68 milijuna kuna. Iskazano relativno smanjenje EBITDA je značajno manje u odnosu na smanjenje bruto dobiti, napominje se u obrazloženjima.

Uprava Dalekovoda također navodi kako u razdoblju do kraja godine, uz provođenje dodatnih mjera štednje i racionalizacije poslovanja, te uslijed projekata čija je realizacija u tijeku, kao i nadmetanja na kojima je tvrtka prisutna, očekuje ostvarenje planskih rezultata.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika